directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 14 de juny de 2024 16:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 19 d'abril de 2018 15:57 h

El Parlament Europeu reclama subvencions per les organitzacions de la societat civil que promoguin "els valors" de la UE

Una resolució de la cambra defensa que una "societat civil activa i ben desenvolupada" és la "millor protecció contra l'erosió" de "la democràcia, l'estat de dret i els drets fonamentals"

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha reclamat aquest dijous la creació d'una línia de subvencions europea per a les organitzacions de la societat civil que promoguin "els valors" de la Unió Europea. En una resolució, els eurodiputats asseguren que valors com "la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, l'estat de dret i el respecte pels drets humans, inclosos els drets de les minories" així com també "el pluralisme, la no-discriminació, la tolerància, la justícia i la solidaritat" no es poden donar per garantits i s'han de "protegir" ja que "el seu deteriorament en un estat membre podria tenir efectes perjudicials al conjunt de la UE". "Una societat civil activa i ben desenvolupada a tots els estats membres de la UE constitueix la millor protecció contra l'erosió d'aquests valors", diu la resolució, que destaca que Brussel·les "ha d'oferir suport financer a les organitzacions de la societat civil que són actives a nivell local i nacional en la promoció i protecció d'aquests valors".

En concret, el Parlament Europeu diu que les noves subvencions s'haurien d'anomenar 'Instrument de Valors Europeus' i s'haurien de dedicar a la promoció dels valors de l'article 2 dels tractats europeus, "especialment la democràcia, l'estat de dret i els drets fonamentals". L'Eurocambra aposta perquè s'inclogui una partida en el marc pressupostari que s'ha de dissenyar a partir del 2020 per aquesta qüestió. A més, els eurodiputats també diuen que els projectes de les organitzacions de la societat civil que s'haurien de promocionar són, específicament, els que vagin dirigits a la "participació cívica" i a millorar la implicació dels ciutadans i la seva comprensió sobre què són "una societat democràtica plural i participativa, l'estat de dret i els drets fonamentals". La resolució s'ha aprovat amb 489 vots a favor, 13 en contra i 14 abstencions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.