directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 11:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 21 d'abril de 2018 12:04 h

Units per Avançar proposa un pacte d'Estat davant del doble "fracàs" de l'independentisme i l'"immobilisme" de l'Estat

La formació aposta per reconèixer Catalunya com a nació, un nou model de finançament, cohesió interna i externa i competències ben definides

ACN Barcelona.-Units per Avançar debatrà durant aquest dissabte la seva proposta de "pacte d'Estat" per aportar una solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. Es tracta d'un document polític que serà el centre del primer Consell Nacional de la formació liderada per Ramon Espadaler. Segons ha explicat el mateix Espadaler als mitjans, l'objectiu és oferir una proposta davant del doble "fracàs" tant de l'independentisme com de l'"immobilisme" de l'Estat. "Els uns probablement ens volien només a galeres remant i els altres han volgut baixar vaixell i nedar cap a Itaca sense aconseguir-ho", ha declarat. Espadaler ha explicat que el pacte proposat per Units té com a bases el reconeixement de Catalunya com a nació, un nou model de finançament, aconseguir la cohesió interna de Catalunya i amb la resta de l'Estat i establir una bona definició de competències que no es modifiquin segons els canvis de govern.

Espadaler ha defensat que el pacte vol "reconduir" el que han de ser les relacions entre Catalunya i l'Estat. Davant la pregunta de perquè un pacte d'Estat, el també diputat del PSC-Units ha contestat que és necessari perquè han vist "com el govern central ha estat incapaç de fer política i el govern de Catalunya no existeix perquè els independentistes són incapaços de formular-ho". Ha afegit que aquest pacte però ha de superar els governs i abordar també els sindicats, les patronals i "tothom que té a dir en la cosa pública" amb l'objectiu de "superar alternances" governamentals. Les bases fonamentals del mateix han de ser el reconeixement de Catalunya com a nació, el disseny d'un model de finançament "que sigui just i solidari perquè l'actual no ho és", que hi hagi una "aposta clara per la cohesió", i que estableixi "amb precisió" les competències, que també s'haurien d'"incrementar", per evitar el "vaivé dels canvis de govern aquí i allà", ha resumit Espadaler. El líder de la formació ha defensat que aquesta es basa en la idea d'un catalanisme "integrador i no rupturista, profundament transformador, reformista" i que no es conforma amb la situació actual sinó que aposta per un projecte català, espanyol i europeu, així com "compromès amb la governabilitat del conjunt d'Espanya". "Ni el fracàs de l'independentisme pot ser la derrota de Catalunya, ni el fracàs de l'unionisme immobilista pot ser el fracàs d'Espanya. Hi ha d'haver un camí de diàleg per a la concertació", ha declarat. El document que es debatrà aquest dissabte ha estat coordinat per Antoni Duran Sindreu i ha comptat amb l'aportació de gent aliena a la formació, com opinadors o persones d'altres formacions. Espadaler ha explicat que avui es debatrà el document i un cop aprovat es farà públic.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.