directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 19:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 25 d'abril de 2018 13:36 h

Un curt de Xavier Bobés i Salvador Sunyer Vidal reivindicarà al Temporada Alta la poètica dels objectes i la seva memòria

'Restos de cosas' és la segona entrega del projecte 'The One project' que acosta les arts escèniques i el cinema

ACN Barcelona.-El director d'escena Xavier Bobés i el director cinematogràfic Salvador Sunyer Vidal han acabat el rodatge a Cardona del curtmetratge 'Restos de cosas' que s'estrenarà en l'edició d'enguany del Temporada Alta i que reivindica la poètica dels objectes i la seva memòria. El curt forma part del projecte 'The One Project' impulsat per Temporada Alta i Nanouk Films que consisteix en acostar la creativitat d’artistes escènics al cinema. D'aquesta manera es propicia la cooperació entre professionals dels dos àmbits, es promou la descoberta de recursos formals entre les dues disciplines i es fomenten nous reptes artístics. Sunyer Vidal i el propi Bobés han treballat conjuntament la idea i el guió artístic i cinematogràfic del projecte que explora la poètica dels objectes i la seva manipulació.

La productora Nanouk Films col·labora habitualment amb Temporada Alta, i Salvador Sunyer Vidal és l'autor i director dels curtmetratges amb els quals el Festival anuncia la programació de cada edició. De fet, el curt de l'edició de fa tres anys, titulat 'The Pleasure Island ' va obtenir en Grand Laus 2016, el guardó més important dels Premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Audiovisual.Xavier Bobés va estrenar l'any 2015 'Cosas que se olvidan facilmente' que s'ha vist en dues edicions consecutives de Temporada Alta i ha rebut el Premi de Noves Tendències 2015 dels Premis de la Crítica de Barcelona, el premi al millor espectacle al BeFestival 2016 de Birmingam i el Premi Butaca 2016 en la categoria d’altres disciplines. El darrer espectacle que ha presentat al Festival va ser el 2016 amb 'Primer Álbum', juntament amb els creadors Jomi Oligor i Shaday Larios.El primer curtmentratge del projecte 'The One Project' va ser 'The missing part' codirigit per la companyia de circ Baró d'Evel i Salvador Sunyer Vidal. Aquesta peça s'ha projectat en diversos festivals de cinema com ara el Choreoscope – Festival Internacional de Cinema i Dansa de Barcelona (2016) on va rebre el premi a millor film de dansa, i a festivals de Taiwan, França, Alemanya, Finlàndia, Holanda i Espanya. Aquesta peça, que també va comptar amb el suport de l'Arts Santa Mònica de Barcelona, es va estrenar a Temporada Alta 2015.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.