directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 26 d'abril de 2018 17:13 h

El ple de la Diputació de Barcelona exigeix "l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats"

PDeCAT, ERC i CUP donen "suport incondicional" als alcaldes investigats per la fiscalia "només per expressar la voluntat de posar urnes"

ACN Barcelona.-El ple de la Diputació de Barcelona, celebrat aquest dijous al migdia, ha aprovat una moció per "exigir la posada en llibertat immediata de tots els presos polítics", així com "el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats". Al text també s'advoca per donar "suport incondicional" als alcaldes investigats per la fiscalia "només per expressar la voluntat de posar urnes perquè la ciutadania exerceixi la democràcia". Durant el debat de la moció, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha demanat que "s'aturi la repressió d'una vegada".

El text, presentat pel PDeCAT, ERC-AM i CUP-PA, ha tingut els vots favorables d'aquestes tres formacions, l'abstenció d'Entesa i els vots en contra de PSC-CP, Cs i PP. Amb l'aprovació de la moció s'ha acordat declarar la "vulneració de les llibertats" recollides i protegides en "tots els tractats internacionals". També s'ha posat de relleu la "persecució" de la lliure expressió i la "vulneració" dels drets polítics i humans i del dret a decidir de la ciutadania per un estat que "jutja les idees i empresona de forma il·legal". Un altre punt que s'ha aprovat denuncia "l'evident manca de separació de poders" a l'estat espanyol, així com la "manipulació i coacció" dels mitjans de comunicació que, a parer de la Diputació de Barcelona, fa l'estat.A banda, la moció demana a les institucions europees que "no continuïn emparant accions pròpies d'una dictadura". I apel·la a la justícia internacional perquè "intercedeixi de manera immediata i garanteixi el respecte als drets dels ciutadans catalans".Finalment, el ple de la Diputació també ha donat "suport a la crida d'unitat" impulsada pel president del Parlament, Roger Torrent, i a la plataforma Espai Democràcia i Convivència.Violència de gènereD'altra banda, el ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat una moció per demanar al govern espanyol que "enforteixi i capaciti" els governs locals en l'exercici de les polítiques públiques d'igualtat i violència de gènere, en el marc del Pacte d'Estat contra la violència masclista.Durant el ple també s'ha donat suport a l'ONG Proactiva Open Arms "per la magnífica tasca que fa salvant vides de persones que cerquen refugi i protecció internacional".L'última moció aprovada defensava el dret a morir dignament. Ha tingut el vot favorable de tots els grups a excepció del PP, que s'ha abstingut.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.