directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 16:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 26 d'abril de 2018 17:31 h

Rebuig dels polítics catalans a la sentència contra 'La Manada'

Puigdemont, PSC, ERC, els comuns, la CUP, JxCAT , Colau, PPC, Cs i les entitats sobiranistes reaccionen a les xarxes socials

ACN Barcelona.-Les xarxes socials estan donant mostra de la indignació i el rebuig dels polítics catalans contra la sentència de l'Audiència de Navarra, que condemna als membres de 'La Manada' a nou anys de presó però conclou que els fets van ser un delicte continuat d'agressió sexual i no una violació en grup. Un dels que ha piulat a les xarxes socials ha estat el líder de Junts per Catalunya (JxCAT), Carles Puigdemont, que ha afirmat que és una "profunda vergonya" i ha afegit que "quan el masclisme entre per la porta de la justícia, l'estat de dret salta per la finestra". El PSC ha emès un comunicat on ha qualificat de "vergonyosa" la sentència i ha alertat que el missatge que es dona a la societat és "molt perillós" i projecta "un marc d'inseguretat per a les noies i dones". El dirigent d'ERC Sergi Sabrià també ha titllat de "vergonya" la sentència i ha afirmat que "un cop més la justícia és injusta a l'Estat espanyol". L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet servir el 'hastag' 'Germana #josíetcrec' i ha afegit: "M'indigna que tres la violència d'una violació múltiple hagis de patir la violència d'una justícia patriarcal".

"No estàs sola, avui serem milers prenent els carrers i unint les nostres veus en la teva", ha finalitzat Colau a Twitter.El líder de Cs, Albert Rivera, ha assegurat que com a càrrec públic respecta i acata les sentències judicials. "Encara que no m'agradin; però reconec que com a ciutadà i com a pare em costa assumir la sentència de La Manada", ha afegit en una piulada a les xarxes. A través del comentari virtual, el líder de la formació taronja també ha traslladat el seu suport a la víctima i a la seva família.El president del PPC, Xavier García Albiol, ha esperat que els condemnats reflexionin i "tinguin temps per pensar que les dones no són ni un tros de carn¡, ni mercaderia per desfogar els instints primitius".Al seu torn, el líder dels comuns i de Podem Catalunya, Xavier Domènech, ha assegurat també a les xarxes que la sentència és "incomprensible". "És una absoluta vergonya que la justícia patriarcal deixi així de desprotegides les dones; no és no i la resta és violació", ha escrit a Twitter. La seva número 2, Elisenda Alamany, ha assegurat que la condemna a 'La manada' és "repugnant". Des de les files cupaires, una de les portaveus del secretariat, Laia Estrada, hi ha reaccionat amb més d'un comentari. Creu que la sentència "infame" transmet un "missatge pervers". "Si et violen i no t'hi resisteixes estàs desacreditada, ignorant tots els assassinats de dones que han intentat resistir-se a una violació", ha advertit a Twitter. Estrada ha assegurat sentir "fàstic" per una sentència que "blinda el patriarcat i humilia qui s'atreveix a denunciar". Per això ha fet una crida a respondre-hi de forma "feminista, conjunta, contundent i sostinguda".De la seva banda, la portaveu de JxCAT, Elsa Artadi, s'ha preguntat "Justifiquen un 'A por ellas'?", en una piulada acompanyada d'un link amb la notícia de la sentència. També les entitats sobiranistes s'hi ha pronunciat. Així, Òmnium Cultural ha expressat to el seu rebuig a la sentència: "Tolerància zero amb la violència contra les dones". De la seva banda, l'ANC ha expressat un "rebuig contundent" a la sentència d'aquest cas. En animar a concentrar-se a les places com a protesta, l'Assemblea ha titllat de "vergonyós i intolerable que la justícia espanyola minimitzi qualsevol agressió sexual": "Una violació́ no té cap justificació́ possible. Ni una. I mai en té perquè̀ 'no' es 'no', sempre", afegeix el comunicat. A més, l'entitat considera que "davant d'uns fets tan greus, un cop més la justícia espanyola ha demostrat la seva incapacitat per jutjar un cas per com han succeït els fets i no en funció de com interpreta què ha passat".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.