directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 07:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 17 de maig de 2018 10:08 h

El PSOE planteja legislar la presa de possessió dels alts càrrecs perquè sigui obligatori "acatar la Constitució"

Sánchez es mostra crític amb la justícia belga i diu que "clarament" hi va haver rebel·lió a Catalunya

ACN Barcelona.-El PSOE presentarà una iniciativa legislativa per regular la presa de possessió dels alts càrrecs del tal manera que sigui imprescindible "acatar la Constitució i respectar el Cap de l'Estat". Així ho ha explicat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una entrevista a 'Espejo Público' d'Antena 3. "Els polítics poden deixar les innovacions per a altres àmbits i moments però en prendre possessió el que s'ha de fer és acatar la Constitució", ha valorat. El socialista ha titllat de "deslleialtat" el tipus d'acte de pressa de possessió que s'està preparant per a l'investit president de la Generalitat, Quim Torra, i ha considerat que més que auster és "excloent". D'altra banda, ha explicat que no li ha agradat la decisió de la justícia belga de rebutjar l'extradicció de Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín i ha defensat que "clarament" el que es va produir a Catalunya va ser una rebel·lió i s'hauria d'haver atès l'ordre dictada pel Tribunal Suprem (TS).

El socialista ha afirmat que la presa de possessió que està previst que porti a terme Torra ha de fer reflexionar als partits espanyols sobre com modificar la llei, o crear-ne una de nova, per tal que "es reguli de manera concreta com s'ha d'exercir i davant de qui" la pressa de possessió.Sánchez ha assegurat que no va tractar aquesta qüestió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la seva reunió perquè creien que Torra "acataria el procediment que s'ha fet sempre" i ha lamentat el "pols" que es vol fer a la Constitució. La proposta de Sánchez arriba després que aquest dimecres ja proposés una reforma del codi penal per "actualitzar" el delicte de rebel·lió, un tipus delictiu que assegura que es va donar a Catalunya l'octubre passat. Sánchez ha rebutjat les crítiques rebudes per aquesta proposta i ha assegurat que no s'ha plantejat amb una visió "repressiva" sinó amb l'objectiu de "defensar drets i llibertats posats en qüestió pel secessionisme". Segons ell, el fet que no hi hagi altercats públics "no vol dir que no hi hagi delicte de rebel·lió".Seguint aquesta lògica, ha lamentat que la decisió del jutge belga de no extradir els polítics independentistes demostra la "manca de cooperació judicial europea". "No m'ha agradat el que ha fet el poder judicial a Bèlgica, crec claríssimament que hi ha hagut delicte de rebel·lió i sedició a Espanya i haurien de ser extradits", ha declarat. Així, s'ha mostrat també partidari d'obrir un debat sobre les euroordres. Acusa Torra de "xenofòbia" i "racisme"El secretari general del PSOE ha reiterat les seves crítiques a Torra, acusant-lo de "xenofòbia" i "racisme" i de plantejar una idea de Catalunya "excloent, que nega la seva espanyolitat". Ha reconegut que fins ara el que hi han hagut han estat només paraules, però creu que s'està tornat a posar sobre la taula la via unilateral i per això ha defensat l'acord amb el govern espanyol per tornar a plantejar el 155 si fos necessari. Ha afegit que es farà de manera "proporcional, ferma, pactada i serena". En aquest punt ha criticat la postura de Cs, a qui ha acusat d'"amagar-se" a Catalunya i de "no voler fer política per no arriscar vots".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.