directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 17 de maig de 2018 17:24 h

CCOO i UGT reclamen un conveni sectorial de l'àmbit de la recerca per fer front a la "precarietat" dels investigadors

Els sindicats alerten que la temporalitat i els baixos salaris provoquen una "fuga de cervells"

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han reclamat un conveni sectorial de l'àmbit de la recerca per fer front a la "precarietat" dels investigadors a Catalunya. Els sindicats han alertat que la desregulació del sector ha propiciat que hi hagi "alta temporalitat", "falta d'estabilització" i "manca de sous dignes i d'incentius" la qual cosa provoca "fuga de cervells" i "disminució de la producció científica". Per aquests motius, han demanat que es reguli el sector de la recerca perquè "tot i ser personal altament qualificat i especialitzat" estan "regits per l'Estatut dels Treballadors" o el "conveni col·lectiu d'oficines i despatxos". Segons un informe sobre l'àmbit de la recerca presentat aquest dijous, la taxa de temporalitat és més alta en els centres que estan regits per l'Estatut dels Treballadors -un 68% de la plantilla és temporal, de mitjana- en relació als que tenen conveni propi -en aquests casos és del 53%-. En global, un 58% dels treballadors de centres de recerca tenen contractes temporals.

Segons l'informe, la majoria de contractes que se signen són d'obra i servei, vinculats a la durada d'una subvenció pública o privada. També han alertat que són situacions que es cronifiquen i hi ha professionals que porten sis, deu i quinze anys encadenant contractes temporals. En relació als sous, mentre que un investigador predoctoral a Europa cobra de mitjana 25.000 euros bruts l'any, a l'estat espanyol només 14.000. La diferència es redueix en els contractes postdoctorals, 35.000 a Europa i 27.000 a l'estat espanyol. "Unes bones pràctiques professionals regulades per un conveni sectorial, consensuat i negociat, evitarien una gran majoria de les males pràctiques que s'han donat durant aquest temps en alguns centres d'investigació", assegura l'informe.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.