directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 17 de maig de 2018 20:29 h

Jordi Xuclà veu un "ajustament de comptes" en la decisió del Consell d'Europa d'inhabilitar-lo per dos anys

El diputat del PDeCAT serà sancionat per incomplir un article del codi de conducta de l'Assemblea del CoE

ACN Barcelona.-El diputat del PDeCAT al Congrés, Jordi Xuclà, ha dit que no comparteix la inhabilitació per dos anys que l'imposa el Consell d'Europa però que l'accepta per "tancar capítol". Xuclà serà sancionat per incomplir un article del codi de conducta de l'Assemblea Parlamentària del CoE per "haver compartit informació confidencial amb una persona de fora de l’organització" i durant dos anys no podrà dur a terme funcions de representació com formar part de missions d’observació, fer nous informes o formar part de la Comissió de Venècia. En un comunicat, el diputat del PDeCat diu que "discrepa totalment" d'aquesta acusació i veu "un ajustament de comptes" per haver "denunciat pràctiques irregulars d'Estats membres i dins la pròpia organització".

El consell d'Europa sanciona Xuclà per haver vulnerat "greument" el codi de conducta de l'Assemblea Parlamentària del CoE per haver compartit amb una persona de fora de l'organització la traducció a l'anglès d'un text que havia de discutir la comissió d'observadors de les eleccions d'Azerbaidjan del 2015. El diputat del PDeCat explica que li va demanar a una persona que té l'anglès com a llengua materna que l'ajudés a revisar el text per poder presentar un document "gramaticalment polit" i ha subratllat que es tractava d'un esborrany que no era un document oficial i que va haver de fer ell mateix perquè la persona del secretariat que l'havia d'acompanyar estava malalta. Xuclà també comenta que després de deu anys al Consell d'Europa on se l'ha "mirat per davant i per darrera" i només l'han pogut acusar "d'això". El diputat aclareix també que la decisió es va prendre sense quòrum a la comissió de reglament perquè només hi havia 12 persones de les 39 que la formen i considera que es tracta d'un "clar ajustament de comptes per haver denunciat pràctiques irregulars d'Estats membres i dins la pròpia organització". A més, ha denunciat que pateixen una "persecució acarnissada" de Ciutadans "per expulsar-nos dels organismes internacionals".En un altre comunicat, el PDeCAT ha mostrat el seu "ple suport i confiança" a Xuclà i a la "bona feina" que durant anys ha desenvolupat en l'àmbit de les relacions internacionals i els organismes internacionals. També recorda que el diputat mantindrà els drets polítics a l'Assamblea Parlamentària del Consell d'Europa com són els drets a vot, prendre la paraula, presentar iniciatives i mocions i també esmenes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.