directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 19:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 20 de maig de 2018 13:21 h

Ponsatí afirma que el Govern de Torra és "provisional" i alerta que "estarà sota uns nivells de pressió descomunals"

La consellera d'Ensenyament cessada pel 155 veu com "un fet" que hores d'ara la república "no existeix"

ACN Barcelona.-La consellera d'Ensenyament cessada pel 155, Clara Ponsatí, considera que el nou Govern liderat per Quim Torra "no serà normal" perquè "la situació no ho és". L'endemà de l'anunci dels consellers i conselleres, Ponsatí, instal·lada actualment a Escòcia després de passar les primeres setmanes a Brussel·les amb Puigdemont –ara a Berlín-, Serret, Puig i Comín, veu que l'executiu "no podrà fer polítiques" i que serà "provisional" perquè "estarà sota uns nivells de pressió descomunals". "Començar a aixecar expectatives sobre les polítiques que farà aquest Govern en termes de política 'normal', em sembla que no correspon, ha reblat", indicant que no tindrà capacitat per prendre decisions i que la seva funció es reduirà principalment a tasques administratives. En una entrevista radiofònica a l'espai 'El Suplement', de Catalunya Ràdio, l'exconsellera també ha estat crítica amb els termes de paritat del nou equip, amb només tres dones al capdavant dels departaments." Trobo a faltar 7, 8 o 10 dones", apunta.

Ponsatí apunta que la "república", hores d'ara, no existeix. "Els catalans li van donar suport en el referèndum de l'1 d'octubre i ho van ratificar en les eleccions del desembre, però que ara mateix això està encalla", ha sentenciat. Només la renovació d'estratègies i lideratges desbloquejaria la situació, considera l'extitular d'Ensenyament. "La presidència del senyor Torra pot donar marge a renovar els lideratges a Catalunya, a complimentar el lideratge del president Puigdemont", afirma, no sense oblidar que ella era favorable a votar la candidatura de Puigdemont el 30 de gener passat. "Crec que això és el que s'havia d'haver fet en aquell moment. I un cop no es va fer això, tota la resta és un seguit de conseqüències amb poca força política", ha raonat no sense ometre que també era partidària de tornar a convocar eleccions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.