directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 20 de maig de 2018 20:14 h

Plácido Domingo torna al Liceu a ritme de sarsuela

La soprano Ana María Martínez i el tenor Airam Hernández acompanyen el cantant en un concert dirigit pel mestre Ramón Tebar

ACN Barcelona.-El cantant Plácido Domingo ha tornat aquest diumenge a un Gran Teatre del Liceu ple per protagonitzar un concert amb les obres de sarsuela més vinculades a la seva biografia personal i artística. El mestre valencià Ramón Tebar ha dirigit aquest concert que també ha comptat amb la soprano porto-riquenya Ana María Martínez, el tenor canari Airam Hernández i l’Orquestra Simfònica del Liceu. El programa ha contingut un ampli ventall d'obres de sarsuela, un gènere que Plácido Domingo, com ha explicat el Liceu, va conrear des de la seva joventut, quan formava part de la companyia dels seus pares, la soprano Pepita Embil i el baríton Plácido Domingo Ferrer. Entre les peces seleccionades del programa, el Gran Teatre n'ha destacat tres: la romança de 'La del soto del parral', el duo 'Amor, mi raza sabe conquistar' i el cèlebre 'Intermedio' de 'La leyenda del beso'.

El programa també ha comptat amb altres quatre peces orquestrals de Gerónimo Giménez, Enric Granados, Manuel de Falla i Pablo Luna. Altres obres emblemàtiques del repertori de sarsuela que completaran el programa són 'Lamento de María', de la sarsuela cubana d’Ernesto Lecuona María la O; la 'Jota' d'El Trust de los tenorios de José Serrano; així com clàssics com 'Mi aldea' de Los gavilanes de Jacinto Guerrero; o el duo 'No cantes más La africana', la pàgina més famosa d'El duo de La Africana de Manuel Fernández Caballero. La segona part del concert ha tingut una bona dosi de la seva sarsuela més popular, 'Luisa Fernanda', de Federico Moreno Torroba, així com 'Petenera' de La marchenera, o el duo protagonitzat per Martínez i Hernández d''El gato montés' de Manuel Penella. Després de passar pel Liceu, Plácido Domingo i l'Orquestra Simfònica del Liceu visitaran el 22 de maig la Sala Mozart de l'Auditori de Saragossa amb el mateix concert i també acompanyats d’Ana María Martínez, Airam Hernández i la direcció de Ramón Tebar. Va debutar al Liceu la temporada 65\/66Plácido Domingo va debutar al Gran Teatre del Liceu la temporada 1965\/66 amb 'La mulata de Córdoba' (J.P. Moncayo), 'Carlota' (L. Sandi) i 'Severino' (S. Moreno). La temporada 2015\/16 va cantar 'Simon Boccanegra' al Gran Teatre del Liceu, fet que va servir per celebrar el 50è aniversari del seu debut en aquest teatre, on hi ha cantat un gran nombre de títols, els darrers 'Die Walküre' (2007\/08), 'Tamerlano' (2010\/11), 'I due Foscari' (2014\/15) o 'Thaïs' (2016\/17).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.