directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 02:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 20 de maig de 2018 22:28 h

Lluís Puig demana empara a la Unió Europea davant la decisió del govern espanyol de no publicar decret dels nomenaments

El conseller de Cultura ha enviat una carta a Frans Timmermans "un cop constatat el risc de vulneració" dels seus "drets polítics"

ACN Barcelona.-El conseller de Cultura, Lluís Puig, ha demanat aquest diumenge empara a la Unió Europea davant la decisió del govern espanyol de mantenir l'article 155 a Catalunya i de no publicar el decret de nomenaments del Govern. Puig ha compartit a través de Twitter la carta que ha enviat a Frans Timmermans, el vicepresident primer de la Comissió Europea, en la qual explica que l'escriu "un cop constatat el risc de vulneració" dels seus "drets polítics" perquè el govern espanyol ha anunciat que no permetrà que se'l restitueixi com a titular de Cultura. Puig apel·la als "valors fundacionals de la Unió Europea i a la Declaració Fonamental dels Drets Humans" per demanar empara contra "actes fonamentals que violin els drets fonamentals reconeguts per la constitució i la llei".

Puig assegura a Timmermans que s'hi dirigeix "com a ciutadà" per "defugir de manera conscient una comunicació de caràcter jurídic" i defensa que aquesta qüestió és "d'ordre humanitari". A la carta indica que ha exercit "amb fidelitat al poble de Catalunya les atribucions pròpies" del seu càrrec com a Conseller de Cultura i explica que ha estat proposat novament per formar part del Govern, que ara lidera Quim Torra. No obstant això, ha denunciat que veu "amenaçats" els seus drets polítics reconeguts a l'article 23.2 de la Constitució i "trucada" la seva voluntat de "servir la ciutadania de Catalunya".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.