directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 25 de maig de 2018 19:09 h

El Parlament presta l’obra '7 de novembre' per a una exposició sobre el perfil polític de Tàpies

La mostra s'inaugurarà el juny a la fundació de l'artista a Barcelona

ACN Barcelona.-El Parlament ha prestat temporalment l’obra '7 de novembre', d’Antoni Tàpies, per a l’exposició 'Antoni Tàpies. Biografia política', que s’inaugurarà el juny a la seva fundació a Barcelona. Des d’aquesta tarda, a la rotonda del palau, el lloc on l’obra era exposada des que l’artista la va donar a la cambra, el març del 2005, hi ha el quadre 'Rectangle blanc sobre negre', del mateix artista. El quadre s’ha traslladat aquest migdia i s’exposarà a la fundació fins que acabi l’exposició, el març de l’any vinent. La Fundació Antoni Tàpies s’ha fet càrrec del trasllat i ha assumit totes les despeses generades pel préstec de l’obra.

Antoni Tàpies va pintar aquesta obra quan tenia 48 anys, coincidint amb els fets del 7 de novembre de 1971, quan prop de 300 persones es van reunir clandestinament a l’església de Sant Agustí Vell de Barcelona per constituir l’Assemblea de Catalunya. Amb el quadre, Tàpies volia retre homenatge a aquelles gairebé 300 persones i manifestar el seu compromís amb els objectius i les estratègies plantejats per l’assemblea. L’autor va donar l’obra al Parlament amb motiu del 25è aniversari de la restauració de la cambra. ‘7 de novembre’ és una tela pintada amb una tècnica mixta i fa 234x150 centímetres. Es va editar en litografia, i els beneficis de la venda van servir per sufragar les multes imposades pel règim franquista. El 1976 se'n va fer un cartell per commemorar el cinquè aniversari de la fundació de l'assemblea.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.