directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 26 de maig de 2018 20:55 h

Un 66,4% dels irlandesos voten a favor de tombar una de les lleis d'avortament més restrictives d'Europa

"Hi ha hagut una revolució tranquil·la, un gran acte de democràcia", assegura el primer ministre Leo Varadkar

ACN Barcelona.-Un 66,4% dels irlandesos han votat a favor de despenalitzar l'avortament en referèndum, segons els resultats oficials definitius fets públics aquest dissabte. La contundent victòria del 'sí' al referèndum permetrà acabar amb una de les lleis d'avortament més restrictives de tota Europa, que equiparava el dret a la vida del fetus amb el de la mare i només permetia la interrupció de l'embaràs en cas de risc de mort. Es calcula que unes 3.000 irlandeses viatjaven cada any al Regne Unit per avortar. "Hi ha hagut una revolució tranquil·la, un gran acte de democràcia", ha assegurat el primer ministre irlandès, Leo Varadkar, en una piulada a Twitter on ha inclòs una fotografia de les manifestacions al carrer per la victòria al referèndum.

"La gent ha parlat i ha dit que volem una constitució moderna per un país modern, i que confiem en les dones i respectem el seu dret a prendre decisions, i les decisions correctes, sobre la seva pròpia salut", ha afirmat el primer ministre. Tots els comtats d'Irlanda, excepte un, el de Donegal, han votat a favor de la reforma de la llei, que obre la porta a la legalització de l'avortament. Els seus partidaris, aposten per garantir el dret a l'avortament durant les 12 primeres setmanes d'embaràs. La participació ha estat del 64,1%.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.