directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Oriental doble fletxa Dilluns, 28 de maig de 2018 18:04 h

Jordi Basté i Mònica Terribas reflexionaran sobre el fenomen dels podcasts en la 19a edició del MAC

Una quarantena d'empreses exposaran les darrers novetats del sector audiovisual i les possibilitats que ofereixen els drones i la Realitat Virtual

ACN Granollers.-El director d'El Món a Rac1, Jordi Basté i la directora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, encapçalen el programa d'enguany del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC). Els dos periodistes analitzaran com afecten els nous formats com els podcasts als espais de ràdio convencionals. El programa també comptarà amb l'expert en negoci digital Genís Roca, els periodistes Salvador Alsius i Miquel Pellicer o una taula rodona sobre la incidència de les 'fake news' a Internet. La 19a edició d'aquesta cita, que tindrà lloc els propers dies 6 i 7 de juny al recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, reunirà més de 40 empreses, emissores i institucions en la Fira MAC que mostrarà les últimes novetats del sector i les possibilitats que ofereixen els drones i la Realitat Virtual.

Aquest any, el MAC posarà especial atenció en el món de la ràdio amb un programa específic titulat Podcast IN\/OUT. Nous territoris de l'àudio digital, centrat en el fenomen dels podcasts, les publicacions digitals periòdiques que es poden descarregar d'Internet i que estan dictant noves pautes de consum.En aquest marc, Jordi Basté i Mónica Terribas analitzaran com afecten els nous formats als programes de ràdio convencionals. Per la seva banda, Genís Roca, parlarà sobre creadors i continguts en temps digitals i se centrarà en com Internet fa canviar els mercats, però també en l'obertura de noves oportunitats creatives.En aquesta jornada també hi participaran, entre molts altres, el director de la Cadena SER, Antonio Hernández Rodicio, el director i el cap de programes de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo i Santi Faro respectivament, o el director de Ràdio Arenys, degana de les emissores municipals, Josep Bayo. La trobada també tindrà una bona representació de podcasters de tot l’Estat i un seguit d’experts arribats de França i Holanda, que posaran la visió internacional al certamen.Mirada a l'actualitat políticaEl MAC també analitzarà com està afectant la situació política i social al sector audiovisual. I ho farà des d'una perspectiva de gènere. Per una banda, la periodista Empar Moliner moderarà una taula on, entre d'altres, hi haurà la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, i la directora del digital Jornada, Laia Altarriba, per parlar sobre el sector audiovisual i el periodisme decent en temps d'incertesa. Una segona sessió, moderada per un altre periodista, Jordi Sellas, asseurà Carles González, director de RTVE a Catalunya; Brauli Duart, vicepresident de la CCMA i Xavier Díaz, director de l'ICEC, entre d'altres.Un altre dels eixos que es tractarà al MAC seran les noves narratives audiovisuals. D'una banda, s’explicaran les interioritats i les estratègies de promoció d'algunes de les sèries més exitoses del panorama espanyol actual. Tot plegat reforçat amb un taller gratuït transmèdia impartit per tot un expert, el guionista i docent Daniel Resnich.De l'altra, hi haurà sessions teòriques de professionals de mitjans de referència com la subdirectora del Diari Ara, Georgina Ferri o l'editor digital d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, Medir Plandolit, que analitzaran factors com la influència que tenen els vídeos virals.Drones i Realitat Virtual: més de 40 empreses a Fira MACMés de 40 empreses, emissores i institucions participaran a Fira MAC en alguna de les seves modalitats. Una zona que tornarà a tenir un espai per mostrar les últimes novetats en drones i en Realitat Virtual. En aquest últim cas, comptarà amb la presència de l'empresa catalana Broomx, que ha desenvolupat una tecnologia pionera capaç de reproduir contingut immersiu i realitat virtual sense necessitat d'utilitzar ulleres ni pantalles ni projeccions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.