directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 29 de maig de 2018 15:20 h

L'Ateneu Barcelonès defensa la decisió del jurat del premi Crexells, tot i la renuncia de sis finalistes

Tina Vallès, Raül Garrigasait, Josep Lluís Badal, Enric Umbert, Marcel Fité i Teresa Muñoz retiren les seves obra de la llista de finalistes

ACN Barcelona.-L'Ateneu Barcelonès ha defensat aquest dimarts la controvertida decisió del jurat d'experts del XLVII Premi Crexells, que va acordar incorporar a la llista de set finalistes, quatre obres més. La decisió es va prendre per la "molt baixa" participació en la votació popular, que no ha arribat al 4% dels socis. L'Ateneu ha recalcat que el jurat va valorar que la participació dels socis "havia estat molt insuficient i que això havia exclòs obres molt bones" i que "ampliar els finalistes no contravenia les bases sinó que resolia el problema de la baixa participació". Així ha replicat a una decisió que ha estat criticada per alguns dels escriptors participants. De fet, fins ara ja són sis els que han anunciat que retiren les seves obres: Tina Vallès, autora de 'La memòria de l'arbre'; Raül Garrigasait, autor de 'Els estranys'; Josep Lluís Badal, autor de 'Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents'; Enric Umbert, autor de 'L’últim passatge de Walter Benjamin'; Marcel Fité, autor d''Escacs d’amor i de mort', i Teresa Muñoz, autora de 'Des del balcó'.

L'Ateneu també ha explicat en aquest comunicat, "que a la vista d'aquesta situació i per respecte a tots els aspirants es va ampliar el nombre de finalistes sense que això avancés cap criteri ni tampoc impliqués el desmèrit de les set obres votades pels 150 socis d'una entitat de 4.000". Segons ha indicat, "les valoracions sobre la idoneïtat de mantenir la votació popular a la vista de l'experiència d'aquest any s'hauran de fer immediatament amb posterioritat a la concessió del premi". Ha defensat també que tot el procés s'està fent amb "la màxima transparència i valoració pública". Ha conclòs que "la decisió ha estat del Jurat i s'ha respectat entenent que ampliar els finalistes no contravenia les bases sinó que resolia el problema de la baixa participació".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.