directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 14:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 29 de maig de 2018 15:25 h

Condemna unànime de l'Ajuntament de Barcelona a la violència de la manifestació unionista de diumenge

Les formacions han acordat en una junta de portaveus extraordinària demanar "calma" a la població

ACN Barcelona.-Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Barcelona han acordat per unanimitat "condemnar els fets violents" que van tenir lloc a la manifestació unionista d'aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume, en què es van crear aldarulls per la pancarta del llaç groc que hi havia penjada a la façana de l'Ajuntament de Barcelona. Finalment, els serveis tècnics van retirar el llaç durant deu minuts i, posteriorment, el van tornar a penjar. El tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat aquest acord després d'una junta de portaveus extraordinària en què també s'ha pactat amb tots els grups investigar els autors dels fets violents i fer "una crida a la calma i la responsabilitat" de la població per tal que no es repeteixin fets similars.

Un quart punt acordat, però sense la unanimitat de tots els partits, ha estat mantenir el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona. Barcelona en Comú, el Grup Demòcrata, ERC i la CUP han defensat aquest punt. Pisarello ha remarcat que la pancarta seguirà penjada perquè "una majoria molt àmplia" de barcelonins "considera que no és una pancarta partidista" sinó que mostra "el rebuig" a l'empresonament de diversos polítics catalans.El portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha assegurat que la discussió sobre la "idoneïtat" de penjar el llaç groc a la façana ha estat el que més temps ha ocupat la junta de portaveus, que ha durat pràcticament una hora. De tota manera, Coronas ha remarcat que "tothom s'ha pogut expressar lliurement" i al final s'ha arribat a un acord en tan sols tres temes.Per la seva banda, Cs, PSC i PP no hi estaven d'acord i per això han decidit no sumar-s'hi. De fet, la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha exigit "la neutralitat de les institucions" i per això, ha dit, no troben adequat mantenir el llaç penjat. La portaveu del PSC, Carmen Andrés, ha demanat a Colau que "sigui l'alcaldessa de tots els barcelonins" i també ha apel·lat a la resta de forces del consistori que també demanin la calma "de forma efectiva".El portaveu del PP, Javier Mulleras, ha aprofitat per reclamar que es condemnin "tots els incidents, no només els del diumenge" i ha recordat que també s'han produït atacs a algunes seus de partits polítics i s'han cremat imatges ofensives per als unionistes.La CUP ha titllat aquesta neutralitat que demanen diverses formacions com una mostra de "feixisme" ja que les institucions han de mostrar "pluralisme". A més, la portaveu de la formació, Maria Rovira, ha explicat la proposta de comissió extraordinària per tal de controlar "l'auge del moviment feixista" a la ciutat. Per això demanen al govern que es convoqui aquesta comissió per condemnar les agressions violentes que es produeixen des del 8 de setembre i que "no s'atorguin permisos d'ocupació a la via pública per part de grups d'extrema dreta".La CUP també ha demanat que s'obri "una investigació sobre el dispositiu de seguretat" d'aquest diumenge per a la concentració al davant de la plaça de Sant Jaume. Precisament el portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, també esperava que "el govern municipal portés ja un informe complert dels fets" però no ha estat així, tot i que preveuen que puguin accedir-hi en les properes hores. Aquest informe ha d'explicar ben bé quins són els fets que van passar el diumenge al migdia quan es va despenjar el llaç groc durant uns minuts de la façana i també quan un agent va quedar ferit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.