directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 09:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 4 de juny de 2018 11:43 h

Aragonès afronta "els primers passos" de la fi del 155 reclamant a l'Estat una" negociació urgent" sobre la sobirania

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda exigeix una relació "bilateral" amb el govern espanyol i l'acompliment del marc de finançament vigent

ACN Barcelona.-Pere Aragonès ha entrat pocs minuts després de dos quarts d'onze del matí a la seu del Departament de Vicepresidència i Economia i Hisenda de la Generalitat com a nou responsable d'aquesta àrea, que afronta les "primeres passes" amb l'aixecament de l'article 155. De fet, la comunicació a tots els departaments d'aquesta mesura és una de les primeres tasques que ha dut a terme. En una atenció als mitjans abans d'accedir al seu despatx, Aragonès ha recordat a l'Estat que hi ha una "negociació necessària, urgent i inajornable" pendent sobre la sobirania de Catalunya després del resultat del 21-D i l'1-O. En matèria financera, Aragonès ha informat al nou executiu espanyol liderat pel socialista Pedro Sánchez que abans d'abordar qualsevol qüestió, cal acomplir amb el "marc vigent", com la disposició addicional tercera de l'Estatut de Catalunya i saldar amb el Govern el deute de 700 milions d'euros en matèria de Mossos d'Esquadra.

Pere Aragonès ha fet l'atenció als mitjans al mateix vestíbul de la seu del Departament, al número 19 de la rambla de Catalunya, indret on ha recordat els fets del 20 de setembre, amb l'entrada de la Guàrdia Civil i la multitudinària resposta ciutadana, així com les posteriors accions judicials contra els 'Jordis', als càrrecs de la conselleria i, en darrera instància, al mateix vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, qui des de novembre passat està en presó preventiva al centre penitenciari d'Estremera acusat dels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Un retrat de Junqueras presidia el vestíbul per recordar que aquest dilluns no està al departament. Aragonès ha assegurat que un dels objectius és que es posi en llibertat com abans millor al líder d'ERC, i que, quan això passi es posarà a la seva disposició el càrrec.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.