directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 06:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 6 de juny de 2018 17:55 h

El cònsol del Japó a Barcelona demana "estabilitat" per crear un "ambient òptim" per a les inversions a Catalunya

Naohito Watanabe assegura que la presència d'Iniesta al país nipó és "un missatge molt potent" i "atraurà molts empresaris"

ACN Barcelona.-El cònsol general del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, ha demanat "estabilitat política i econòmica" perquè hi hagi un "ambient òptim per a la inversió estrangera" a Catalunya. Watanabe ha assegurat a l'ACN que "sempre és desitjable que hi hagi un ambient d'estabilitat", però ha destacat que els empresaris japonesos veuen "moltes oportunitats de comerç i d'inversió" a Catalunya, especialment a Barcelona pel seu "dinamisme econòmic". El diplomàtic ha afirmat que actualment 184 empreses japoneses estan presents a Catalunya, algunes d'elles "molt grans", com per exemple Rakuten, l'actual patrocinador del Barça. Segons Watanabe, ara, el fet que l'exjugador del Barça Andrés Iniesta jugui al país nipó "atraurà molts empresaris i inversions" a Catalunya. "És un missatge molt potent que Iniesta jugui allà", ha apuntat. Amb tot, Watanabe ha assegurat que "el nom de Barcelona i de Catalunya ja és molt conegut entre els empresaris japonesos".

En el marc d'un acte a Foment del Treball on s'ha tractat l'impacte de l'acord comercial al qual han arribat la Unió Europea i el Japó, que crearà l'àrea econòmica oberta més gran del món, el cònsol general del Japó a Barcelona ha remarcat que l'acord entre la Unió Europea i el país asiàtic "obre" noves "oportunitats per realitzar comerç i inversió".La Unió Europea i el Japó van finalitzar les negociacions de L'Acord de Partenariat Econòmic (APE) UE-Japó a finals del 2017 i es preveu que es comenci a aplicar a finals del pròxim any. Les economies combinades del Japó i els estats membres de la Unió Europea suposen el 30% del PIB mundial. La Comissió Europea ha presentat l’acord comercial com un “potent missatge a la resta del món” i subratlla el seu valor simbòlic: “dues de les majors economies es resisteixen al proteccionisme”, en una clara referència a l’aïllacionisme defensat per Donald Trump des que va arribar a la presidència dels Estats Units, i que tan sols fa uns dies s’ha concretat amb aranzels a l’acer i alumini europeus.La majoria d’empreses japoneses instal·lades a l’estat espanyol estan a Catalunya. Joan Canals, de Foment del Treball, explica que el 40% del comerç entre l’estat espanyol i el Japó arriba o surt de Catalunya. Canals aposta per “preservar el nostre lideratge dins l’estat” i la “presència important” de les empreses nipones al país.Tanmateix, els ponents coincideixen que hi ha aspectes de la relació entre ambdós països que cal millorar. El dèficit comercial entre Catalunya i el Japó és d’uns 2.000 milions d’euros, segons Canals. La diferència es va reduint progressivament i confia que en 3 o 4 anys hi hagi tanta presència de productes catalans al Japó com a la inversa. Jorge Lasheras, del Cercle Empresarial Japó-Espanya, creu que “hi ha molt potencial per créixer,” però que actualment la relació comercial entre el Japó i l’estat espanyol o Catalunya “no és la que hauríem de tenir”. L’APE, diu, és una bona notícia. Però assegura que també caldria presentar nous projectes al país nipó.Cecilia Navarro, de la Direcció Territorial de Comerç del govern espanyol, creu que el mercat japonès “encaixa molt bé” en el perfil de l’empresa catalana perquè necessita “perseverança, serietat i paciència.” El mercat japonès, diu, es treballa a “llarg termini” i s’aconsegueix entrar-hi “poc a poc”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.