directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 08:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 12 de juny de 2018 11:41 h

El Port de Barcelona impulsa el gas natural com a combustible per a camions per millorar la qualitat de l'aire

L'autoritat portuària estima que redueix en un 20% els costos en carburants i les emissions de partícules en suspensió i gasos contaminants

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona aposta pel gas natural com a combustible alternatiu per als camions que operen en l'àmbit portuari. A través del projecte RePort, ja s'ha transformat el motor de 26 camions, que han passat de funcionar amb dièsel a fer-ho de manera dual, amb dièsel i gas natural. El director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell, ha assegurat aquest dimarts que el projecte està encara "en fase de proves", però ha estimat que els motors duals permeten "reduir en un 20% els costos de combustible i les emissions de partícules en suspensió i gasos contaminants". Per la seva banda, el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha destacat que RePort pretén demostrar la "viabilitat" del gas natural com a combustible per a camions, així com "aprofundir" en la seva "promoció", ja que es tracta d'un carburant "alternatiu, net i sostenible". Les proves definitives que permetran conèixer l'impacte de l'ús del gas natural als camions es realitzaran durant el mes de juliol.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.