directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 12:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de juny de 2018 16:56 h

Els actes vandàlics als trens de Rodalies tenen un cost superior als 10 milions d'euros durant el 2017

Els operadors demanen més protecció per fer front als grups de grafiters

ACN Barcelona.-Els actes vandàlics i grafits als trens de Rodalies van tenir un cost superior als 10 milions d'euros durant el 2017 i van causar retards al voltant d'un milió de viatgers. Concretament, Renfe ha hagut de gastar-se 6,7 milions d'euros per netejar els més de 85.000 metres quadrats dels prop de 6.000 grafits als combois. Altres actes vandàlics van incloure el trencament de vidres, buidat d'extintors, trencament de mobiliari, ús indegut d'aparells d'alarma, alteració de l'ordre públic, atropellament d'objectes indegudament col·locats a la via o llançament de pedres. Aquestes han suposat un cost de 4 milions d'euros i l'afectació en retards a 927.000 clients de Rodalies. Per tot això, amb motiu de la presentació de l'Observatori de Civisme en el Transport Ferroviari, els operadors han reclamat una major protecció davant les bandes vàndals grafiters.

Segons Renfe, tot i no tenir competències en aquesta matèria, la companyia ha invertit uns 14 milions d'euros en seguretat durant l'any passat. El departament de seguretat compta amb 550 persones que treballen per a la seguretat dels viatgers i els equipaments. Així, durant l'any passat, es van comptabilitzar 2.123 denúncies.Aquest dimecres, l'Observatori de Civisme en el Transport Ferroviari, que agrupa operadors de tot l'Estat –entre els quals hi ha Renfe, TMB, FGC, TRAM, Metro de Madrid, Metro de Sevilla i Metro de Bilbao, entre molts altres- ha reclamat una major protecció per a les empreses que presten el servei i que es tipifiqui un nou delicte específic per als danys causats en els mitjans de transport públic atès el seu impacte social, ambiental i econòmic. A més, proposen augmentar la col·laboració amb els cossos policials i donar a conèixer el fenomen del vandalisme ja que consideren que es tracta d'un problema d'interès general.Segons els resultats de l'informe de l'Observatori, s'han documentat 27.000 casos d'incivisme. A més, d'acord amb la informació recopilada, també han augmentat el nombre d'integrants dels grups i el seu grau de planificació i organització, ja que s'ha detectat que han sostret plans, emissores, uniformes i claus, inutilitzen sistemes de seguretat i destrossen portes per facilitar l'entrada i facilitar la sortida.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.