directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 15:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de juny de 2018 20:18 h

Mor el professor i divulgador de la llengua catalana Lluís López del Castillo

Va publicar obres destinades a l'ensenyament del català, materials didàctics i d'ús escolar i nombrosos estudis lingüístics

ACN Barcelona.-El professor i divulgador de la llengua catalana Lluís López del Castillo ha mort, segons s'ha informat des de la Direcció General de Política Lingüística, des d'on se l'ha qualificat de "referent" en l'àmbit de la didàctica del català. Del Castillo va néixer a l'Hospitalet de Llobregat l'any 1938. Llicenciat en filologia romànica, va començar la seva etapa professional a l'escola primària (Escola Barrufet) i va continuar amb la formació de mestres a Rosa Sensat i posteriorment a l'Escola de Mestre de Sant Cugat i la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va exercir de professor de didàctica de la llengua i la literatura.

Va publicar obres destinades a l'ensenyament del català, materials didàctics i d'ús escolar i nombrosos estudis lingüístics. En són exemples 'Llengua estàndard i nivells de llenguatge', del 1976; 'Llenguatge', del 1981; 'Quina llengua i quina escola', del 1988, o 'El català, llengua romànica', del 1991. També va escriure 'Gramàtica del català actual: sintaxi i morfologia' el 1999. A banda, va dirigir, amb J. M. Cormand, el 'Diccionari Júnior', el 1995, i és autor del 'Diccionari català bàsic', del 1996, i del 'Dicionari complementari del català normatiu', del 1998. També va ser director de la sèrie 'Diccionaris 62 de la llengua catalana', de l'any 2000.Durant els anys seixanta va traduir obres de temàtica religiosa, sobretot a partir del francès, per a l'editorial Estela, a més d'un llibre sobre l'obra de Josep Pla Narbona en edició trilingüe català-castellà-anglès i un recull d'apunts crítics sobre literatura catalana i estrangera de Joaquim Marco provinent del castellà.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.