directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 11:08 h

Aragonès avisa que si s'exclou la "sobirania" del diàleg es tornaran a viure situacions "que ningú desitja"

El vicepresident defensa que la solució ha de ser votada per la societat catalana i reivindica un diàleg "sense condicions ni renúncies"

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avisat aquest dijous que si no s'aborda a fons la qüestió de la "sobirania" de Catalunya i s'exclou del debat amb el govern espanyol, el problema continuarà i en un temps tornarien "situacions que ningú desitja". En una entrevista a la Cadena Ser, Aragonès ha afirmat que amb el govern de Pedro Sánchez hi ha una oportunitat que ara s'ha de veure si té base o és només de "gestos" i ha volgut deixar molt clar que el diàleg entre governs s'ha de fer "sense condicions i sense renúncies" per les dues parts. Per a Aragonès, la solució que es pugui trobar a la situació actual ha de ser votada per la societat catalana i ha defensat que "la llei no ha de ser el límit del debat polític".

Aragonès s'ha mostrat expectant davant de si el nou govern de Sánchez obre una nova etapa basada en el diàleg. "Hi ha una oportunitat que està per veure si té bases fortes o és passatgera, de gestos i molt superficial. Hi ha una oportunitat de començar una nova etapa presidida pel diàleg sense condicions però sense renúncies. No renunciarem al nostre projecte polític i no exigirem al govern espanyol que renunciï", ha defensat.El vicepresident ha donat la benvinguda al fet que ara es posin propostes sobre la taula i ha defensat que la solució que es pugui trobar ha de ser votada pels catalans i acceptada per una majoria de la societat catalana. Aragonès ha assegurat que continuaran defensant la necessitat que sigui la societat catalana qui decideixi el futur i ha afegit que, en democràcia, es fa a través d'un referèndum d'autodeterminació posant d'exemple els casos d'Escòcia i el Quebec. En aquest context, ha instat els que defensen la unitat d'Espanya a apostar per un referèndum, una posició que segons el vicepresident "legitimaria molt més" la seva posició.Preguntat per l'aposta de l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de tornar al 2010 quan el Tribunal Constitucional (TC) va sentenciar sobre l'Estatut, Aragonès li ha retret que plantegi ara el que no va fer fa 8 anys quan era el president del govern espanyol. "Ara agafa la màquina del temps per plantejar una solució que hauria d'haver adoptat en el seu moment i que el fet de no adoptar-la, i que no hi hagi cap altra proposta, és el que ha provocat en part la situació actual", ha afegit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.