directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 12:31 h

Aragonès decidirà si va al Consell de Política Fiscal i Financera en funció de si veu "canvis" amb la nova ministra

El vicepresident diu que primer s'han de reunir Sánchez i Torra

ACN Barcelona.-El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, no ha aclarit si anirà a les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que presideixi la nova ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. "Falta veure si passar de Cristóbal Montoro a María Jesús Montero suposa canvis", ha assegurat en una entrevista a la Cadena Ser, en la qual ha dit que espera que sí que hi hagi canvis després d'una etapa de "profundes diferències" entre el govern espanyol i la Generalitat. Preguntat per segon cop sobre si anirà a les trobades del CPFF, Aragonès ha afegit que "en tot cas primer hi ha d'haver una reunió bilateral" entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Un cop s'hagi produït la trobada entre els presidents, a Aragonès també li agradaria poder parlar amb la ministra d'Hisenda "amb tranquil·litat" en una reunió". I "a partir d'aquí mirar si els Consells de Política Fiscal i Financera presidits pel PP són diferents dels del PSOE", ha conclòs. El vicepresident ha lamentat que aquestes trobades, en què el ministeri d'Hisenda reuneix els responsables econòmics de les autonomies, "fins al moment no han servit de molt". El conseller d'Economia ha dit que, abans de canviar el model de finançament, cal "verificar el compliment" del model vigent, ja que "hi ha elements que no s'estan complint del finançament autonòmic actual". Així, ha recordat que hi ha un deute pendent de 700 MEUR en el finançament dels Mossos d'Esquadra, que el govern espanyol calcula a la baixa les bestretes del finançament i que la inversió en infraestructures "també forma part del marc del sistema de finançament".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.