directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 16:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 12:33 h

La UE acorda que un 32% de l'energia consumida el 2030 sigui d'origen renovable

Els negociadors inclouen una clàusula per revisar a l'alça l'objectiu d'energia verda el 2023

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha acordat aquest dijous que un 32% de l'energia consumida el 2030 provingui de fonts renovables. El pacte, assolit entre la Comissió Europea, el Parlament Europeu i els estats membres, i que suposa la reforma de la Directiva sobre Energies Renovables, també inclou una clàusula per revisar a l'alça l'objectiu el 2023. L'objectiu vinculant del 32% és un punt mig entre el que reclamaven els eurodiputats, que se situava al 35%, i el que proposaven els estats membres, que estava vora el 27%. Els negociadors també han acordat que un 14% del sector dels transport utilitzi biocombustibles. Actualment, vora el 17% de l'energia europea prové de les renovables, i la Comissió Europea havia establert un objectiu del 20% de cara al 2020.

En l'acord assolit a nivell europeu, també es preveu que l'autoconsum d'energia es consideri un dret, i el Parlament Europeu expressa la voluntat de prohibir els impostos en l'energia d'autoconsum fins almenys el 2026. A més, també es preveu el dret a rebre remuneració si els excedents d'energia s'entreguen a la xarxa. En l'impuls dels biocombustibles, la UE vol deixar de banda els aliments i utilitzar per la seva creació residus forestals o agrícoles per reduir els residus. El pacte també consagra l'objectiu d'assolir interconnexions energètiques entre estats de la UE, amb un mínim del 15% pel 2030. Això és especialment important per a Espanya, que així podrà exportar més energia renovable. Segons la Unió Europea, l'acord situarà la Unió Europea en camí de complir els acords de París. "L'acord és una victòria pels nostres esforços d'impulsar el potencial de la transició d'Europa cap a l'energia neta. Ens ajudarà a assolir els objectius de París i produirà més feina, factures de l'electricitat més baixes pels consumidors i menys importacions", ha dit el comissari de Canvi Climàtic, Miguel Arias Cañete.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.