directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de juny de 2018 18:58 h

L'Íbex 35 puja un 0,59% el dia que el BCE anuncia que deixarà de comprar deute a finals d'any

L'anunci de Mario Draghi capgira la tendència del dia, que fins al moment apuntava al vermell

ACN Barcelona.-L'Íbex 35 ha rebut amb satisfacció l'anunci del Banc Central Europeu (BCE) segons el qual deixarà de comprar deute a finals d'any. En concret, el selectiu espanyol ha tancat la jornada amb un augment del 0,59%, fins als 9.957,7 punts. L'euro, de la seva banda, ha reaccionat a la baixa i ha caigut un 1%, per sota dels 1,17 dòlars. El president del BCE, Mario Draghi, ha anunciat també que els tipus d'interès es mantindran en el nivell zero fins, almenys, l'estiu de l'any que ve. Val a dir que fins al moment de l'anunci l'Íbex navegava per la zona vermella, però un cop s'ha anunciat la retallada del pla d'estímul de l'economia, ha girat cap al verd. La notícia també ha agradat a Alemanya, on el DAX ha pujat un 1,68%, a França, el CAC s'ha enfilat un 1,39%. I a Londres, on l'FTSE ha crescut un 0,81%.

Cal recordar que el Consell de Govern del BCE ha decidit aquest dijous mantenir les compres de deute al ritme actual de 30.000 milions mensuals fins a finals de setembre, moment a partir del qual preveu rebaixar-les als 15.000 milions fins a finals de desembre del 2018, quan les eliminaria. La decisió dependrà, però, de que es confirmin les previsions d'inflació amb què treballa el BCE, que vol que sigui propera al 2%. L'anunci del BCE ha fet caure l'euro fortament a les borses. Pel que fa al tipus d'interès sobre les principals operacions de refinançament, els tipus d'interès, de facilitat de crèdit i de dipòsit es mantindran sense canvis en el 0,00%, el 0,25% i el -0,40%, respectivament. El Consell de Govern espera que els tipus d'interès del BCE siguin en els seus nivells actuals almenys fins a l'estiu del 2019 i, en qualsevol cas, "sempre que sigui necessari" per assegurar que l'evolució de la inflació es mantingui alineada amb les expectatives actuals d'un camí d'ajust sostingut.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.