directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 09:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 6 de juliol de 2018 19:54 h

El líder del partit alemany Die Linke demana la llibertat dels presos: "No poden ser a la presó per motius polítics"

Riexinger creu que la justícia del seu país no extradirà a Puigdemont

ACN Barcelona.-El copresident del partit alemany Del die Linke, Bernd Riexinger, ha lamentat que els líders polítics catalans estiguin empresonats "per una posició política". "No pot ser que siguin a presó per motius polítics. És un acte repressiu del govern espanyol", ha lamentat en declaracions a l'ACN. Riexinger ha instat Pedro Sánchez a iniciar les negociacions i a trobar una solució de "consens". Així, ha apuntat que la ciutadania catalana i espanyola ho han de decidir però que, com a mínim, Catalunya hauria de tenir "més autonomia". El líder del partit alemany ha subratllat que "no sap" com resoldrà la justícia del seu país la petició d'extradició de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Tot i això, ha avançat que creu que el tribunal decidirà no extradir-lo i que podrà viure en llibertat a Alemanya. El parlamentari s'ha reunit aquesta tarda amb el conseller d'Acció Exterior i Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, i l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé.

Riexinger ha apuntat que el delicte de rebel·lió "no existeix en cap cas" i que per una "opinió política" un polític no pot acabar a la presó. També ha acusat al govern espanyol de gestionar "molt malament" la situació. Segons ha apuntat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el moviment independentista – amb el qual no hi està d'acord – "es podria haver gestionat millor "sense repressió". Segons el parlamentari, a Europa "hi ha una visió crítica de la justícia espanyola" perquè la població "no ha entès" que l'Estat "reprimís" els partidaris de la independència. "El pensament majoritari és que les negociacions han de començar", ha apuntat. Pel que fa a la situació judicial de l'expresident Carles Puigdemont, Riexinger ha recordat que a la majoria d'estats europeus el delicte de rebel·lió "no existeix". "Espanya és una excepció, amb una legislació reaccionària", ha destacat. L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé ha expressat que el motiu de la trobada amb els representants de Del die Linke ha estat "agrair-los" la solidaritat que han mostrat amb el poble de Catalunya i la crítica que han fet contra l'actitud "repressiva" de l'Estat. Solé ha celebrat que la formació alemanya hagi reclamat un paper "més actiu de la UE" en el conflicte català i que faci de "mediadora". "La trobada respon a la voluntat d'ERC d'agrair l'actitud de Del die Linke en favor de la democràcia, els drets civils i polítics i l'actitud crítica cap a la deriva repressiva de l'Estat", ha concretat Solé.Solé ha explicat que la trobada d'aquest divendres també comptava amb una visita al president d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó d'Estremera per dissabte. Amb el trasllat dels presos a Catalunya els plans "s'han trasbalsat" i finalment no es produirà la visita. Solé ha aprofitat per lamentar que Institucions penitenciàries del govern espanyol "trigués tres mesos" en autoritzar aquesta visita.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.