directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 18:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 10 de juliol de 2018 15:05 h

El govern espanyol crearà una autoritat de control del sistema financer

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, recupera la voluntat de crear un organisme supervisor que eviti noves crisis bancàries

ACN Madrid.-El ministeri d'Economia i Empresa vol recuperar la iniciativa de crear una autoritat de control financer que vigili l'estabilitat financera del sector bancari espanyol, segons ha anunciat la titular del ministeri, Nadia Calviño. La ministra ha fet aquest anunci en la seva primera compareixença davant la comissió d'Economia i Empresa del Congrés dels Diputats. La creació d'una autoritat de control del sistema financer sorgeix del G-20 poc després de l'inici de la crisi financera del 2008 que va desencadenar una de les recessions econòmiques més profundes del sistema econòmic internacional. Amb l'objectiu d'evitar una nova crisi d'aquestes dimensions, la ministra ha anunciat que convocarà els membres del Comitè d'Estabilitat Financera, integrat pel Ministeri d'Economia, la CNMV i el Banc d'Espanya, per constituir aquest autoritat independent.

La ministra ha recordat que el Comitè d'Estabilitat Financera no es reuneix des de l'any 2013 i que el convocarà en breu per constituir aquesta autoritat de control. En la seva compareixença, la ministra ha defensat la necessitat que el govern espanyol compleixi amb els requeriments internacionals i a més d'anunciar la creació d'aquesta autoritat s'ha compromès a desplegar la transposició de 14 directives comunitàries per consolidar el mercat de la unió monetària i per evitar les multes de la Comissió Europea. La compareixença de la ministra ha estat a petició pròpia i en el transcurs de la seva intervenció ha assenyalat que no és una situació ''dramàtica'' que a partir d'ara s'obri un període de desacceleració de l'economia després de tres anys de creixements per sobre del 3%. El que si ha considerat ''preocupant'' és que després d'aquests tres anys excepcionals la taxa d'atur espanyola es mantingui en els nivells actuals. La ministra també s'ha mostrat ''optimista però complaent'' en el combat per reduir el dèficit públic que ha assegurat que aquest any tancarà per sota del 3% (els pressupostos tenen com objectiu arribar al 2,2%) cosa que permetrà que l'estat espanyol sortir del control del Pacte d'Estabilitat i Creixement.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.