directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 13:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Noguera doble fletxa Diumenge, 15 de juliol de 2018 13:21 h

Festa, aigua i reivindicació en una nova edició de la Transsegre que s'ha vist escurçada pel cabal del riu

Més de 1.700 participants amb 230 barques inscrites que han igualat la xifra de l'any passat

ACN Balaguer.-Un total de 1.781 tripulants han recorregut el Segre en la 34a edició de la festa de la Transsegre de Balaguer. Enguany l'elevat cabal del riu durant els darrers mesos ha obligat a l'organització a retallar el recorregut del diumenge, escurçant-lo més de la meitat, fet que ha provocat que no totes les barques que van fer el descens dissabte hagin participat aquest diumenge. El nombre d'embarcacions ha estat igual que el de l'any passat i s'ha situat en 230. A banda de reduir el recorregut per l'elevat cabal del riu l'organització ha decidit mantenir mesures de seguretat com la prohibició de consumir begudes alcohòliques a les barques per evitar situacions de risc. Una altra de les novetats de l'edició d'enguany és que el descens ha tingut lloc una setmana més tard del que és habitual. L'entorn del riu Segre s'ha vestit de color groc i pancartes a favor de la república i demanant l'alliberament dels polítics independentistes empresonats.

La 34a edició de la Transsegre ha vingut marcada per dos canvis importants. D'una banda s'han modificat les dates habituals i enguany s'ha celebrat una setmana més tard. L'organització ho ha justificat per no fer coincidir la popular festa amb el festival de música Canet Rock. A la Transsegre hi participen persones vingudes d'arreu del país i per això s'ha prioritzat la celebració en un cap de setmana que no hi hagués al mateix temps un festival d'aquestes característiques.L'altra modificació important ha estat la retallada del descens de la segona etapa de la Transsegre ja que la sortida s'ha fet des de la platgeta que hi ha prop del pont del riu Sió i que conflueix amb el Segre, a l'Horta d'Amunt. Aquest canvi ha vingut motivat per la crescuda del cabal del riu a causa de les fortes pluges dels darrers mesos i també del desgel. L'estat amb què han quedat determinats trams del riu impossibiliten l'arribada dels equips d'emergències als quatre punts habituals d'evacuació en cas que hi hagi algun incident. La presidenta de la Transsegre, Gemma Guarné, ha explicat tot i la reducció del recorregut almenys s'ha pogut celebrar la baixada de barques pel centre de Balaguer que ''és el que espera la gent''. Com és habitual, les embarcacions han estat construïdes amb diferents elements decoratius. Una de les que ha cridat més l'atenció ha estat ''La Ramona'', una barca en forma de tractor verd amb tripulació de Banyoles i Mollerussa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.