directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 16 de juliol de 2018 11:57 h

Ros (UGT) defensa que el preacord per renovar l'AIC demostra que és un "moment de recuperació de drets" i de "salaris"

Delegats, quadres sindicals i afiliats voten per ratificar el preacord, que serà validat demà pel Comitè Nacional de l'organització

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha assegurat aquest dilluns que el preacord al qual van arribar les organitzacions sindicals UGT, COOO i les patronals Foment del Treball, Pimec i Fepime per renovar l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) demostra que és un "moment de recuperació de drets", de "salaris" i de "condicions de treball". "Esperem que sigui el camí per tornar a unes condicions de treball dignes", ha dit després de votar presencialment a la consulta que el sindicat ha organitzat per tal de ratificar el preacord. Ros ha dit que el document acordat per sindicats i patronals sobre l'AIC, que serveix com a marc per a les negociacions col·lectives en l'àmbit català, "lluita clarament per la qualitat del treball i contra la precarietat laboral", però ha reconegut que després s'ha d'aplicar "conveni a conveni". La consulta sobre l'AIC a l'organització finalitza aquest dilluns. Demà, el Comitè Nacional de la UGT ratificarà el preacord.

Ros ha remarcat que l'AIC és "complementari" de l'acord al qual els sindicats i les patronals han assolit a nivell estatal, que preveu un increment salarial d'un 2% fix i un 1% variable. "La recuperació (econòmica) ha de venir per la recuperació de salaris", ha afirmat. D'altra banda, el secretari general de la UGT a Catalunya ha destacat l'acord al qual s'ha arribat amb les empreses multiserveis, que hauran d'aplicar convenis de sector i no d'empresa. Pel que fa a la "desconnexió digital" dels treballadors una vegada acaben la seva jornada laboral, Ros ha dit que és "positiu" que la patronal accedeixi a negociar aspectes com aquest perquè contribueix a "situar-los". Ros a remarcat que un dels trets més importants del preacord sobre l'AIC és que aborda qüestions sorgides de la "nova economia", com les plataformes digitals d'economia col·laborativa. En aquest sentit, ha fet una crida a "afrontar" aquestes noves realitats en l'àmbit laboral i ha demanat a la Generalitat i a la patronal que treballin conjuntament amb els sindicats per tal d'"afrontar" aquests reptes. El secretari general de la UGT a Catalunya ha recordat que és el tercer preacord sobre l'AIC que l'organització "sotmet a referèndum" perquè és una "gran decisió que afecta el sindicat". Els delegats, els quadres sindicals i els afiliats ja van començar a votar de manera telemàtica sobre el nou AIC durant sis dies a partir del passat 9 de juliol. Aquest dilluns és el darrer dia de votació i només es pot fer de manera presencial a les seus de la UGT a Catalunya.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.