directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 9 de maig de 2024 04:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 16 de juliol de 2018 17:09 h

Bèlgica reitera a Borrell que la justícia "ha de jugar el seu rol, de forma independent"

El ministre d'Exteriors belga demana més informació sobre la demanda contra Llarena però insisteix en la "independència dels jutges"

ACN Brussel·les.-El govern federal de Bèlgica reitera que convé “deixar que la justícia jugui el seu rol, de forma independent”, ja sigui a Espanya, Bèlgica o Alemanya. Així ho ha expressat el ministre d’Exteriors belga, Didier Reynders, aquest dilluns, arran de la petició del ministeri d’Afers Estrangers espanyol, capitanejat per Josep Borrell, perquè el govern belga defensi “la immunitat” de la jurisdicció espanyola i el jutge del Tribunal Suprem. Segons ha explicat Reynders, ha demanat “la transmissió de l’expedient” per obtenir més informació sobre la demanda civil interposada en aquest país per la defensa de Carles Puigdemont i la resta d’exmembres del Govern a l’exterior contra el jutge Pablo Llarena. “Hem demanat més informació sobre el procés que s’ha fet davant la jurisdicció civil abans d’adoptar cap actitud, però intentem treballar respectant la independència dels jutges als diferents països”, ha insistit Reynders des de Brussel·les, on s’ha vist amb Borrell en el marc del Consell d’Exteriors que ha reunit els ministres dels 28.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.