directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 16 de juliol de 2018 20:40 h

Els robatoris amb força a l'interior de domicilis a L'Hospitalet de Llobregat es redueixen un 13,8%

El conseller d'Interior, Miquel Buch i l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, han participat en la Junta Local de Seguretat de la població

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-Els robatoris amb força a l'interior de domicilis a L'Hospitalet de Llobregat s'han reduit un 13,8% durant el darrer any. Així ho ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marin, en una atenció als mitjans posterior a la Junta Local de Seguretat de la població. Marín ha assegurat que aquestes bones xifres es deuen a "l'esforç i el treball coordinat" dels cossos policials que van fixar-se com a objectiu rebaixar aquesta tipologia de fets delictius "que són els que el ciutadà visualitza com a pitjors". Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel, Buch, que també ha participat en aquesta reunió, ha alertat que s'ha disparat els cassos d'estafa per internet en aquesta ciutat. Buch ha remarcat que aquest és el segon motiu de denúncia a la localitat i ha revelat que representa el 12% del total. Pel que fa a les infraccions penals, han crescut un 6% i els delictes contra les persones han disminuït un 3,6%.

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha explicat que els robatoris amb força a l'interior de domicilis representen una de les principals preocupacions dels ciutadans d'aquesta població i ha assenyalat que amb l'objectiu de donar resposta a aquesta inquietud l'any passat la Junta Local de Seguretat es va fixar l'objectiu de reduir aquesta tipologia de fets delictius. "Gràcies a la col·laboració dels diferents cossos de seguretat i al treball coordinat l'hem assolit", ha apuntat. Així mateix, s'han reduït un 9,3% els robatoris amb violència o intimidació i han baixat un 44,8% els cassos d'estrebades. Amb tot, l'alcaldessa ha remarcat que encara hi ha certs elements que caldrà seguir millorant i que l'amoïnen. Entre aquests sobresurten els cassos d'estafa per internet, que tal i com ha comentat el conseller d'Interior, Miquel Buch, han pujat un 12% i s'han convertit en el segon motiu de denuncia en aquesta ciutat, per darrera del furt, que representa el 50%."Així com a altres municipis no té tanta força, en el cas de L'Hospitalet, les estafes per internet són el segon tipus de delicte que la ciutadania denuncia", ha comentat Buch que ha demanat a tots els habitants que "abans de comprar una ganga a través de les xarxes s'informin bé perquè gangues n'hi ha poques". Pel que fa als delictes contra les persones, en el darrer any es van produir 1.840 fets d'aquesta tipologia, un 3,6% menys que en el mateix període de l'exercici anterior. El global de les infraccions penals va ser de 17.420, un 6,2% més que l'any anterior, per l'increment de delictes contra l'ordre públic (23,7%) i contra el patrimoni (8%). Com a conseqüència d'aquestes infraccions la policia va realitzar 2.443 detencions.En l'àmbit de la seguretat viària, a la ciutat es van produir 1.236 accidents de trànsit, amb una disminució del 3,96%. El nombre d'accidents amb ferits es va estabilitza, mantenint-se en 713 i el d'accidents sense ferits va baixar fins a 523. No s'ha produït cap accident mortal en el darrer any. La Guàrdia Urbana va realitzar 52.215 actuacions relacionades amb el civisme. D'aquestes 10.021 estaven vinculades amb el soroll, el que suposa un 5,7% més que en l'anterior període. En aquesta línia s'han interposat 2.200 denúncies relacionades amb aquesta temàtica i s'han fet 1.409 actuacions en establiments d'oci.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.