directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 17 de juliol de 2018 20:53 h

El CGPJ accepta el president del TSJC com a candidat a magistrat del Tribunal Suprem

Opta a una plaça de la Sala Segona, on es jutjaran els encausats pel procés, tot i que ell no formaria part del tribunal

ACN Madrid.-El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acceptat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, com a candidat a magistrat del Tribunal Suprem (TS). Barrientos va presentar la seva candidatura per ocupar una de les tres places vacants de la Sala Segona del TS a finals de maig. Aquesta sala és la que resol els recursos de la causa contra els polítics independentistes i la que els jutjarà. Molt probablement, però, Barrientos no formarà part del tribunal si finalment és escollit, perquè ja ha tingut coneixement previ del cas com a president del TSJC quan es van admetre a tràmit diverses querelles contra l'antiga Mesa del Parlament.

El nom de Barrientos surt en les ternes de candidats que ha aprovat avui la Comissió Permanent del CGPJ per a les quatre places de magistrat del TS, una a la Sala Tercera, per cobrir la vacant de la jubilació del magistrat Manuel Vicente Garzón Herrero, i les altres tres a la Sala Segona, totes corresponents al torn d'especialistes.A la plaça de la Sala Tercera hi aspiraven 22 magistrats, dels quals la terna de finalistes està composta per set noms. Entre ells hi ha el de Dimitry Berberoff Ayuda, magistrat de la Sala del Contenciós-Administratiu del TSJC, que actualment és director del Gabinet Tècnic del TS.Finalment cal destacar que de les altres tres places de la Sala Segona, a la vacant per la mort de José Manuel Maza, que havia estat fiscal general de l'Estat, hi opten sis persones, entre elles Javier Hernández García, president de l'Audiència Provincial de Tarragona.Els nomenaments seran decidits pel ple del CGPJ, que debatrà i votarà les candidatures elevades per la Comissió Permanent, així com qualsevol altra proposada pels vocals de l'òrgan de govern dels jutges en funció del que estipula la normativa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.