directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 18 de juliol de 2018 17:02 h

Els preus de lloguer a la capital catalana el primer semestre creixen el 5,1% en relació amb l'any passat

La immobiliària Forcadell assegura que es manté el cicle expansiu en el sector residencial però amb augments més moderats

ACN Barcelona.-El mercat residencial de Barcelona i de l'àrea metropolitana de la capital catalana manté una tendència alcista tant en el mercat de lloguer o de venda de pisos, tot i que després d'anys de forts creixements aquests augments comencen a ser més moderats, segons l'informe de mercat immobiliari de Forcadell corresponent al primer semestre del 2018. En el segment del lloguer, els preus el primer semestre han augmentat el 3,3% en relació amb al desembre (5,1% en taxa interanual), els preus de venda de pisos de segona transmissió el 4,5% i els pisos d'obra nova el 4%, sempre en relació amb el segon semestre del 2017. En la segona part de l'any, Forcadell preveu que aquest increments siguin inferiors als registrats entre gener i juny.

En relació amb el mercat de lloguer, l'informe Forcadell assegura que en el primer semestre s'ha pogut observar la consolidació d'una tendència a l'estabilitat, tot i que la pressió de la demanda ha continuat provocant increments de les rendes, el 3,3% en relació amb el semestre anterior i el 5,1% en relació amb el mateix període de l'any passat. Forcadell assenyala, però, que aquest increments de les rendes de lloguer registrades en la primera part d'aquest any ja comencen a ser inferiors als augments que es van veure en el 2017. Les rendes de lloguer a la ciutat de Barcelona acumulen increments des de l'any 2012 i tot i que en el període entre el 2016 i el 2017 aquests augments han estat molt elevats aquest primer semestre de l'any s'observa un creixement més moderat, registrant una taxa positiva del 3,3% en relació amb el semestre anterior. La mitjana de preu del metre quadrat a la ciutat de Barcelona s'ha situat el primer semestre en 16 euros el metre quadrat i la previsió per a la segona part d'aquest any és que ''es mantingui estable, amb increments molt lleus''. Forcadell apunta que aquesta moderació de preus en la capital catalana no s'està registrant en l'àrea metropolitana de Barcelona, on els preus són molt més accentuats com a conseqüència de l'increment de la demanda que suposa la decisió de les famílies de fugir de Barcelona per traslladar-se a viure a localitats de l'entorn barceloní. En relació amb el mercat de venda de segona mà, el primer semestre el preu del metre quadrat s'ha situat en 3.422 euros el metre quadrats, un 4,5% més que el segons semestre del 2017. Forcadell preveu que el segons semestre aquest preus pujaran el 6% en relació amb la primera part de l'any. Forcadell també fa un repàs dels pisos nous i situa la mitjana de preu en el període en 5.562 euros el metre quadrat, el 7% més que el primer semestre del 2017 (5.192 euros el metre quadrat) i el 4% més que el segon semestre del 2017. Com passa en el mercat de lloguer, els preus de venda dels pisos nous s'han disparat a municipis com Sant Cugat i Sabadell, el 15% més que el semestre precedent.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.