directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 18 de juliol de 2018 19:36 h

ERC i el PDeCAT avisen la Comissió Europea de "l'apologia" del franquisme a Espanya i l'agressió a Jordi Borràs

Els eurodiputats Terricabras, Solé i Tremosa demanen si concentracions com les de diumenge al Valle de los Caídos amb persones fent la salutació feixista vulneren la legislació europea

ACN Brussel·les.-Els eurodiputats Josep Maria Terricabras i Jordi Solé (ERC) i Ramon Tremosa (PDECat) han denunciat aquest dimecres en una pregunta a la Comissió Europea les salutacions nazi dels concentrats al Valle de los Caídos diumenge passat i l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs a Barcelona dilluns. En la pregunta parlamentària, que duu com a assumpte ‘La violència de la ultradreta a Catalunya i la legalitat de l’apologia del feixisme i el franquisme’, els eurodiputats demanen a l’executiu comunitari si fer apologia del franquisme vulnera la legislació europea. Concretament, pregunten si el franquisme pot emmarcar-se en la categoria de “genocidi i crims contra la humanitat i de guerra”, com recull la decisió marc 2008\/913\/JHA. Segons la legislació europea, l’article sobre delictes “de caràcter racista i xenòfob” preveu que els estats adoptin les mesures necessàries per “castigar” “l’apologia pública, la negació o la trivialització flagrant de genocidi i crims contra la humanitat i de guerra”. De ser així i incloure’s en aquesta categoria, recull la pregunta, “la Comissió creu que la salutació feixista hauria de prohibir-se en espais públics?”

Sobre l’agressió a Borràs, els eurodiputats exposen que l’agressor és un policia i que en el moment d’atacar el fotoperiodista especialitzat en moviments d’extrema dreta, va cridar ““Viva Espana y Viva Franco”. En aquest sentit, lamenten que el cos de la Policia Nacional no hagi obert una investigació contra l’agressor tot i que aquest hagi estat identificat. “Des de desembre del 2017 hi ha hagut dotzenes d’atacs per part de militants d’extrema dreta”, recorden.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.