directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 18 de juliol de 2018 20:54 h

El reglament de l'AMB sobre les llicències VTC "envaeix les competències estatals", segons Foment

El Ministeri justifica així la interposició d'un recurs contenciós administratiu, i convoca l'Ajuntament de Barcelona per explicar-li-ho

ACN Madrid.-El reglament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre les llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) "envaeix les competències estatals", segons ha indicat el Ministeri de Foment. El govern espanyol justifica d'aquesta manera que aquesta tarda s'hagi anunciat que recorrerà alguns preceptes de la norma davant del Tribunal del Contenciós Administratiu. Foment ha convocat l'Ajuntament de Barcelona a una reunió "tecnicojurídica" per analitzar l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre la norma de l'AMB. També es convocaran les seccions del Taxi i de la VTC del Comitè Nacional de Transport per Carretera per exposar-los la postura del Ministeri. Des del govern espanyol s'afirma que es continuarà treballant per un marc "equilibrat de convivència ordenada" entre taxis i VTC.

Foment explica que un cop ha rebut l'informe de l'Advocacia de l'Estat, "no té altra possibilitat" que presentar el recurs perquè, si no, "estaria deixant de complir amb l'obligació de defensar el marc competencial vigent". Des del Ministeri es considera "necessària" la "proporcionalitat" entre les llicències de taxi i VTC com a mesura per garantir la "convivència" entre els dos col·lectius. Recorda, en aquest sentit que aquesta proporcionalitat queda establerta al Reial Decret Llei que estipula la ràtio d'una autorització de VTC per cada trenta de taxi.A més, Foment considera que hi ha "marge" per afavorir la "convivència" des del "diàleg i la coordinació entre administracions", i s'obre a debatre una "possible transferència" de la competència a les comunitats autònomes. Això sí, alerta que caldria un "ampli consens", ja que es tracta d'una qüestió que requeriria d'una Llei orgànica.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.