directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 19 de juliol de 2018 13:39 h

Brussel·les denuncia Hongria al Tribunal de Justícia de la UE per violar la legislació europea d'asil

La CE també alerta Budapest sobre la "criminalització" de les ONGs que ajuden els refugiats

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha denunciat aquest dijous Hongria al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per incomplir la legislació europea sobre asil i retorns i ha expressat la seva preocupació per la "criminalització" de les ONGs que treballen amb refugiats. La Comissió Europea ha decidit portar Budapest al tribunal europeu amb seu a Luxemburg perquè considera que les seves lleis sobre asil i retorns d'immigrants no són compatibles amb la normativa de la Unió Europea. A més, l'executiu europeu ha enviat "una carta d'avís formal" al govern de Viktor Orbán per la recent "legislació hongaresa que penalitza activitats que donen suport a les sol·licituds d'asil i residència" per part de refugiats. Amb aquesta missiva Brussel·les ha obert un nou procediment d'infracció contra Orbán que podria acabar també als tribunals europeus si el seu govern no reverteix els incompliments de la normativa europea que assenyala la CE.

Sobre el cas que ja ha portat al tribunal de Luxemburg, la CE creu que Budapest no compleix amb tots els procediments d'asil, les condicions de recepció ni de retorn dels immigrants. Per exemple, Brussel·les assenyala que no respecta el màxim de 4 setmanes que refugiats i immigrants poden passar als "centres de trànsit" a les fronteres i que "no proporciona accés efectiu als procediments d'asil", ja que els "immigrants irregulars són acompanyats a l'altra banda de la frontera, inclús si volen sol·licitar asil". D'altra banda, denúncia que la llei hongaresa no garanteix que les decisions de devolució es resolguin individualment i proporcionin informació sobre els recursos legals. "Els immigrants corren el risc de ser retornats sense les garanties adequades i en violació del principi de no devolució", diu el comunicat europeu en referència al dret internacional que impedeix als estats retornar un demandant d'asil a un país on estaria en risc de ser perseguit.Criminalització de les ONGsD'altra banda, la CE ha avisat formalment aquest dijous sobre les "preocupacions" respecte al compliment de la normativa europea de la nova legislació hongaresa que penalitza a qualsevol persona que, en nom d'una ONG o organització internacional, ajudin a estrangers que vulguin demanar asil a Hongria. L'executiu europeu considera que "la criminalització" de l'ajuda per sol·licitar asil "restringeix" els drets dels demandants i constitueix una "violació" de la legislació europea. El govern d'Orbán té ara dos mesos per respondre a la carta.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.