directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 21 de juliol de 2018 09:04 h

La FECASARM destaca el protocol de vuit locals de Barcelona com a exemple per prevenir agressions sexuals

El president de la patronal veu bé que Interior vulgui modificar la normativa per poder expulsar d'activitats d'oci persones amb comportaments masclistes

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) destaca el protocol de prevenció i actuació davant les agressions sexuals que apliquen vuit locals de Barcelona com a exemple del treball endegat pel sector de l'oci nocturn en la lluita contra les violències masclistes. Aquesta iniciativa implica una formació als treballadors del local per detectar conductes masclistes, cartells informatius i un protocol que, en cas d'haver patit una agressió o abús sexual, consisteix bàsicament a demanar per 'Àngela' a la barra, moment en què s'activen els mecanismes de seguretat establerts. Així ho ha explicat a l'ACN el president de la FECASARM, Joaquim Boadas, que ha destacat que aquesta feina i altres iniciatives els ha valgut una distinció internacional que els reconeix la seguretat. El Departament d'Interior va anunciar aquesta setmana la intenció de modificar la normativa per poder expulsar d'activitats, tant públiques com privades, les persones amb comportaments masclistes, en el marc del Pla de seguretat contra les violències sexuals en l'espai d'oci. Boadas veu amb bons ulls la iniciativa perquè sigui obligatori actuar d'aquesta manera, però demana "més reconeixement i suport per part de les administracions al treball que ja estan fent les associacions".

Són set locals del Port Olímpic i del Passeig Marítim de Barcelona que van obtenir aquest abril la distinció 'Double Excellence' que els va atorgar l'Associació Internacional d'Oci Nocturn. Després s'hi va afegir l'Otto Zutz, de Sant Gervasi, i en els propers dies també l'obtindrà una discoteca de Platja d'Aro. La formació consisteix en quatre hores de seguretat en general, sobre com actuar davant un atac armat, una baralla o com realitzar una reanimació. La formació també inclou una part específica sobre com actuar si es troben un possible cas d'abús o agressió sexual o bé conductes masclistes, que són els primers passos de les violències sexuals. La formació la reben tots els treballadors d'aquests locals amb personal a càrrec perquè els puguin transmetre pautes clares. Boadas assenyala que fa més de dos anys que van emprendre aquest treball de prevenció per promoure la "tolerància zero" davant les violències masclistes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.