directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 22 de juliol de 2018 13:18 h

Dues llistes pugnaran a les eleccions per dirigir el PDeCAT

Bonvehí i Nogueras s'enfrontaran a la candidatura que presenta David Torrents

ACN Barcelona.-Les bases del PDeCAT podran escollir entre dues llistes, finalment, a les eleccions a la direcció del partit, que es porten a terme aquest diumenge. Finalment, David Bonvehí i Míriam Nogueras encapçalen una proposta "unitària" amb els sectors propers a Carles Puigdemont i a Marta Pascal. Així, inclou noms que fins ara havien integrat la direcció de Pascal, com el del diputat al Congrés Ferran Bel, Maria Senserrich, Marc Castells o Xavier Fonollsoa, i també els de Lourdes Ciuró, diputada al Congrés, i Lluís Guinó, que també era a l'equip de Pascal però proper a Puigdemont. Aquesta candidatura pugnarà contra la de David Torrents, militant de Badalona, que fa tàndem amb Lola Mata.

Queden fora de les candidatures, per tant, noms com els dels consellers Damià Calvet i Miquel Buch, ja que s'ha rebutjat suprimir una part de les incompatibilitats revistes per als càrrecs institucionals de més rang. Tampoc entra finalment Albert Batet, alcalde de Valls i molt proper a Puigdemont. També els donen suport els diputats Montserrat Candini Marc Solsona i Lluís Font, i l'exconsellera Meritxell Ruiz –aquests dos últims havien apuntat que deixarien els càrrecs de direcció. A les ponències es va fixar que les votacions fossin finalment tancades i bloquejades. I això ha motivat que emergeixi una segona llista, que reclama poder votar de forma desbloquejada les candidatures. Està encapçalada per David Torrent, militant de Badalona.Es preveu que els resultats a la direcció es coneguin al migdia, a partir de les 2 durant els actes polítics que es preveuen a la recta final de l'assemblea del PDeCAT al Palau de Congressos. Tot plegat després que les bases hagin avalat ja definitivament les ponències organitzativa i política durant les votacions al plenari d'aquest matí. Finalment, el global de l'organitzativa ha rebut un suport del 82% -823 vots a favor, deu en contra i 53 en blanc. En concret l'esmena que volia rebutjar part del quadre sobre les incompatibilitats ha rebut 286 vots a favor. I ha caigut perquè s'hi han oposat 473 persones. Molt més ajustat, en canvi, ha estat la votació sobre tornar a incorporar la paraula 'unilateralitat' del preàmbul dels estatuts, que genera "controvèrsia" a l'hora de registrar-los –es va haver d'eliminar af dos anys. 363 associats han votat a favor d'incorporar igualment el concepte, mentre que 350 persones s'hi ha oposat. També ha estat renyit el debat sobre el caràcter "immediat" o "al més aviat possible" sobre l'objectiu de "fer efectiva la república". S'ha imposat rebutjar 'immediat' per 415 vots mentre 406 associats defensaven incorporar aquest concepte; 60 persones han votat en blanc. Globalment, la ponència política ha rebut l'aval del 92,9% dels assistents.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.