directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Diumenge, 22 de juliol de 2018 17:06 h

Mor Maria Dolors Gispert, la dobladora de 'Pippi Calcesllargues'

La veu de de l'actriu nord-americana Whoopi Goldberg va morir divendres als 84 anys

ACN Barcelona.-La dobladora catalana, Maria Dolors Gispert, que va posar veu en català i castellà a actrius com Whoppi Goldberg o Kathy Bates en el cinema i a personatges de televisió tan inoblidables com 'Pippi Calcesllargues' va morir divendres als 84 anys, segons ha informat el sindicat d'artistes de doblatge de Madrid (ADOMA) en el seu compte de Twitter. Gispert es va donar a conèixer com a locutora a Ràdio Barcelona i es va iniciar en el doblatge de pel·lícules a mitjans dels anys quaranta. La catalana, que provenia de família d'artistes, va participar en cintes mítiques com 'Irma la dolça' o 'Bonnie & Clyde o Duel' i també va doblar a una de les replicants de 'Blade Runner', interpretada per Joanna Cassidy. També va ser directora de doblatge, funció que va exercir, entre altres pel·lícules, a 'La lista de Schindler'.

El sindicat d'artistes de doblatge de Madrid (ADOMA) ha informat a través de les xarxes socials de la mort de María Dolores Gispert i ha fet arribar el seu "afecte a familiars, companys i amics" de la dobladora.Gispert era viuda de Miguel Ángel Valdivieso, mort el 1988, que també era actor de doblatge i locutor de ràdio.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.