directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dimecres, 25 de juliol de 2018 17:45 h

L'AMI defensa la "llibertat d'expressió" a l'espai públic i refusa qualsevol "censura" que pretengui "restringir-la"

L'entitat ha fet públic el seu posicionament després de la sentència del TSJC que prohibeix a Sant Cugat penjar una bandera independentista en una plaça

ACN Sant Cugat del Vallès.-L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha expressat el seu compromís en la "defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques" i ha refusat qualsevol acte de "censura" que pretengui "impedir o restringir la llibertat d'expressió" com a valor superior de l'Estat de Dret. "L'espai públic és l'àmbit d’expressió del pluralisme, i de les diferents sensibilitats, una expressió que els poders públics no han d'eliminar mitjançant la neutralització, sinó amb la ponderació dels drets fonamentals involucrats", ha expressat l'entitat en un comunicat. Alhora ha advertit que "la materialització de la llibertat d'expressió per part dels ciutadans que l'exerceixen, utilitzant una determinada simbologia que no sigui il·legal, no pot ser impedida o restringida per part de qui no la comparteix". L'AMI ha fet públic aquest posicionament arran de la sentència del TSJC que prohibeix tenir penjada una bandera estelada a la plaça Lluis Miret de Sant Cugat del Vallès.

L'entitat recorda que històricament els espais públics "han estat indrets de debat d'idees, reivindicacions socials on els ciutadans poden exercir els seus drets tant individuals com col·lectius: associació, reunió, manifestació i on els poders públics, sobretot els locals, tenen el deure de garantir-ne el seu exercici". En aquest sentit indica que els ajuntaments com a institucions democràtiques i properes als ciutadans "tenen l'obligació legal de respectar i fer respectar els drets fonamentals".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.