directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 02:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 26 de juliol de 2018 22:02 h

La Fiscalia Anticorrupció investiga Corinna per contractar l'excomissari Villarejo

L'examiga del rei l'hauria contactat per ajudar un empresari britànic conegut seu que tenia problemes amb Hisenda

ACN Madrid.-La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació per determinar si l'examiga de Joan Carles I Corinna zu Sayn-Wittgesntein va contractar l'excomissari José Manuel Villarejo perquè intercedís amb l'objectiu d'ajudar un empresari britànic conegut seu, Ben Goldsmith, que tenia problemes amb Hisenda, segons informa aquest dijous al vespre La Vanguardia. El ministeri públic ha iniciat aquesta investigació arran dels àudios intervinguts a Villarejo, en què hi intervenen el mateix excomissari, Corinna i l'expresident de Telefonica Juan Villalonga i on s'apuntava que l'examiga del rei emèrit Joan Carles I l'hauria contactar per frenar aquests problemes amb el fisc mitjançant suborns o xantatges.

Mentrestant, aquest dijous Villarejo ha comparegut a l'Audiència Nacional davant el jutge Diego de Egea que l'ha interrogat sobre les gravacions entre ell i l'amiga del rei Joan Carles, Corinna zu Sayn-Wittgenstein. En aquestes converses, publicades per 'El Español', l'amiga del rei emèrit relatava negocis foscos del monarca, amb comptes a Suïssa a noms de tercers. El comissari està en presó preventiva des del novembre pel cas Tàndem i, després de l'aparició de les gravacions, el jutge ha obert una peça separada per aclarir com les va obtenir. Villarejo ha estat traslladat des d'Estremera en ambulància (pateix mal d'esquena) i ha declarat durant aproximadament una hora. Segons fonts presents a la declaració, Villarejo –que s'ha negat a respondre al fiscal- ha assegurat que va reunir-se amb Corinna el 2015 a Londres "per encàrrec de l'Estat".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.