directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 27 de juliol de 2018 13:52 h

La UE beca set investigadors que fan recerca a Catalunya amb 9,7 milions d'euros

El Consell Europeu de Recerca els ofereix crear els seus propis equips d'investigació i desenvolupar projectes "pioners" en ciències físiques, socials o humanitats

ACN Brussel·les.-La Unió Europea ha becat set investigadors que fan recerca a Catalunya amb 9,7 milions d'euros per desenvolupar diferents projectes "pioner" en l'àmbit de les ciències físiques, enginyeria, ciències de la vida, ciències socials i humanitats. Un estudi sobre l'auge del populisme, com es pot convertir l'energia solar en hidrogen o un sobre l'escriptura transgènere són algunes de les recerques que obtindran fons europeus. Entre els centres que acolliran els projectes a Catalunya hi ha la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l'Institut Català de Nanotecnologia o el Centre de Recerca en Economia Internacional. En total, a Europa 403 investigadors novells "amb talent" han rebut ajudes del Consell Europeu de Recerca (ERC per a les seves sigles en anglès) per a la seva investigació "puntera".

Els científics gaudiran de 603 milions d'euros en total, fins a 1,5 milions d'euros cada un, per crear els seus propis equips de recerca i desenvolupar projectes "pioners". Les beques són part del pilar "ciència excel·lent" de l'actual programa de Recerca i Innovació de la UE, Horitzó 2020. Les peticions enguany per obtenir aquestes beques han estat 3.170 i per segon any consecutiu, el 40% dels beneficiaris són dones, segons ha dit el president del Consell Europeu de Recerca, Jean-Pierre Bourguignon.En aquesta ronda, els investigadors alemanys (73), italians (42), francesos (33) i neerlandesos (33) són els que han guanyat més beques. Han estat seleccionats científics de 44 països de tot el món, alguns de zones tan llunyanes com el Vietnam o l'Argentina. La competició que s'ha produït ha permès una certa mobilitat d'investigadors i la difusió del coneixement científic, ja que 40 investigadors canviaran de país per desenvolupar la seva recerca, i 16 vindran des de fora de la UE i dels països associats al H2020.La recerca es desenvoluparà en 22 estats de la UE. Les institucions de recerca que més projectes acolliran es troben a Alemanya (76), el Regne Unit (67) i els Països Baixos (46). A Espanya s'hi desenvoluparan 17 dels projectes seleccionats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.