directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 09:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 31 de juliol de 2018 14:48 h

La Generalitat posarà en marxa al setembre el registre electrònic d'activitat de les VTC contra l'intrusisme al sector

El secretari d'Infraestructures es mostra "obert" a acceptar la transmissió de competències sobre les llicències de vehicles amb conductor però demana que sigui "efectiva i plena"

ACN Barcelona.-La Generalitat posarà en marxa a partir del setembre el registre electrònic d'activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) que contemplava el decret llei d'ordenació dels serveis de transport de viatgers aprovat a principis d'agost de l'any passat i que va ser impugnat davant del Tribunal Constitucional al novembre per part del govern espanyol. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat aquest dimarts que entrarà en funcionament "en període de proves" després que s'hagi aixecat la suspensió del decret 5\/2017 que té com a objectiu lluitar contra l'intrusisme al sector del taxi. D'altra banda, Gavín ha assegurat després de reunir-se amb representants dels taxistes que el departament de Territori està "absolutament obert" a acceptar la transmissió de competències sobre llicències VTC que planteja l'Estat. Tanmateix, Gavín ha dement que es faci de forma "efectiva i plena".

"Hem de tenir la capacitat de prendre les decisions o de transmetre la capacitat de prendre-les als ajuntaments d'una forma efectiva", ha dit el secretari d'Infraestructures i Mobilitat. "El que no valdria és fer una transmissió del problema. Hi ha d'haver una transmissió de competències de forma que ens serveixi per resoldre'l", ha insistit Gavín.El secretari d'Infraestructures ha dit que necessiten saber "en detall" els plans que preveu el ministeri de Foment abans de pronunciar-se sobre les mesures concretes per evitar la "competència deslleial" al sector del taxi. Així doncs, Gavín ha emplaçat a esperar a la reunió d'aquest dimecres al Consell Nacional del Transport quan tinguin "certeses jurídiques". "Hi ha llicències [VTC] concedides amb drets adquirits", ha recordat Gavín.Per ara, Gavín s'ha compromès a garantir la convivència entre el servei del taxi i els serveis de VTC, com Uber o Cabify, sense concretar si això es farà amb la normativa metropolitana que exigeix una segona llicència per operar i garanteix la ràtio d'un VTC per cada 30 taxis. Segons Gavín, hi ha voluntat política per "buscar la coexistència" des de la proporció de llicències "que pugui acceptar el mercat".Disposats a modificar la llei del taxiGavín ha explicat que ha ofert als representants dels taxistes, amb qui s'ha reunit aquest dimarts, modificar la llei catalana del taxi per fer que el sector sigui més "competitiu" i pugui "modernitzar-se". També els han ofert tenir una "taula permanent" per fer seguiment d'aquests temes. El sector del taxi ha vist la proposta amb bons ulls però ha insistit que cal que es respecti la ràtio d'1\/30.Registre electrònic de VTCEl president de Taxi Companys, Luís López, també ha celebrat que s'avanci en el control a les VTC amb el registre electrònic que es posarà en marxa al setembre. En especial ha destacat que servirà per controlar aquells vehicles de lloguer amb conductor que venen d'altres parts de l'Estat i només poden oferir un 20% dels serveis fora del territori en el qual s'ha "formalitzat" la llicència VTC la qual cosa genera "una competència deslleial", tal com ha coincidit Gavín. El registre electrònic també ha de servir per acreditar els serveis contractats prèviament pels vehicles VTC i garantir que el servei no s'agafa directament al carrer.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.