directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 21:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimarts, 7 d'agost de 2018 23:48 h

Raimat inicia la verema amb "excel·lents" perspectives de qualitat i un 10% més de producció que l'any passat

El celler de la DO Costers del Segre és un dels primerencs d'Europa en donar el tret de sortida a la campanya, amb la seva tradicional recol·lecció del raïm manual i de nit

ACN Raimat.-El celler de Raimat, del Grup Codorníu Raventós, ha iniciat aquesta nit la temporada de verema, una de les més primerenques de tot Europa. El celler de la DO Costers del Segre preveu per enguany un volum de producció que es mourà entorn a una campanya "normal", tot i que serà un 10% superior a l'any passat. Així mateix, s'espera un raïm d'una "excel·lent" qualitat, gràcies a una primavera i un estiu més frescos de l'habitual, que han provocat una maduració més lenta i han retardat la verema uns deu dies. De nit i amb la seva característica recol·lecció manual, la campanya 2018 torna a ser orgànica amb la recol·lecció de raïm 100% ecològic de les varietats base dels seus vins: xarel·lo i garnatxa, entre d'altres. Aquesta fita consolida Raimat com un dels principals cellers estatals en posseir una de les majors superfícies certificades com a ecològica a tot el món, fins a 300 hectàrees de vinya.

Raimat preveu una producció de raïm que se mourà entorn del que seria un any "normal", però que serà un 10% superior a la campanya passada, que es va situar per sota dels darrers anys. En total, el celler lleidatà estima assolirà enguany un volum de producció total d'entre 20.000 i 22.000 tones, segons el director tècnic de viticultura de Raimat, Joan Esteve. Raïm d'excel·lent qualitat Les condicions climàtiques "equilibrades" que s'han donat aquest any a la zona fan preveure un raïm "d'excel·lent qualitat", que també es veurà traslladada en els vins que s'elaboraran, segons Esteve. "Esperem que sigui un d'aquells anys que es poden recordar", al menys pel que fa a les varietats blanques, ha afirmat el director tècnic de viticultura del celler. I, és que "una primavera i un estiu més frescos de l'habitual, al marge des darrers dies, han comportat un retard de la verema d'uns deu dies i una maduració més lenta del raïm". Això es tradueix en "una major intensitat aromàtica, i uns sabors, una frescor i una acidesa, que després es nota en els vins que s'elaboren", ha remarcat Joan Esteve. Pel raïm negre caldrà esperar una mica més per veure com evoluciona fins a la seva verema al setembre-octubre.Verema a mà i de nitRaimat ha iniciat la verema amb la seva ja tradicional recol·lecció manual i nocturna. Només d'aquesta manera, l'equip de viticultura del celler lleidatà selecciona el raïm, cep a cep, per tal d'obtenir expressions diferencials a nivell de gustos i aromes. Una minuciosa selecció manual que busca assegurar uns vins equilibrats, intensos i únics en essència. Així mateix, gràcies a les baixes temperatures de la recol·lecció nocturna, s'afavoreix a preservar els aromes i evitar fermentacions no desitjades, segons ha assenyalat Esteve. La collita d'aquesta nit, que s'ha iniciat recollint raïm de la varietat chardonnay destinada a l'elaboració de cava, arribarà al mercat en aproximadament un any i mig. La recol·lecció prosseguirà a Raimat amb la verema de ceps destinats a l'elaboració de vins blancs que s'allargarà fins a mitjans del mes de setembre i que finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre a l'octubre. Líder en viticultura sostenibleRaimat s'ha convertit en líder europeu en viticultura sostenible, després de més d'un segle de treballs d'adaptació del sòl, instal·lacions i processos de cultiu. El celler ha estat pioner des de la seva creació al 1914 en l'aplicació de sistemes de viticultura sostenible com ara l'ús d'energies 100% renovables; una planta de combustió pròpia de biomassa; envasos eco-friendly i lleugers en tots els seus vins; mètodes naturals per a combatre plagues; reg per gravetat i ús eficient de l'aigua; viticultura de precisió; impuls i prevenció de la biodiversitat; panelació fotovoltaica; així com la reducció d'emissions de CO2; entre moltes d'altres iniciatives.L'any 2011 es va adherir al programa voluntari de reducció d'emissions de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic, sent el primer celler a fer-ho. Aquell mateix any, va ser un dels tres cellers pilot de la iniciativa mundial Wineries for Climate Protection. Participant activament en projectes europeus de la iniciativa Life des del 2012, el celler lleidatà també compta des del passat any amb una Associació de Defensa Vegetal, orientada a millorar el monitoratge i seguiment de plagues.Les pràctiques de viticultura sostenible atorguen la possibilitat a Raimat d'elaborar vins d'alta qualitat sense alterar l'equilibri del lloc on neixen. Totes les seves vinyes compten amb el certificat de producció integrada atorgat pel Departament d'Agricultura i el Consell Català de la Producció Integrada. El resultat d'aquesta filosofia d'innovació respectuosa amb l'entorn ha fet que els vins de Raimat hagin estat referents i reconeguts mundialment per la seva qualitat amb distincions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.