directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 10 d'agost de 2018 18:50 h

Els tripulants de cabina de Finnair al Prat mantenen la vaga per als darrers caps de setmana d'estiu

La mediació al departament de Treball amb l'empresa a qui l'aerolínia subcontracta el servei acaba sense acord però les parts reprendran la negociació dimarts

ACN Barcelona.-Els tripulants de cabina de Finnair mantenen la convocatòria de vaga per als darrers dos caps de setmana d'agost (els dies 18, 19, 25 i 26) i el primer de setembre (1 i 2) després que la primera reunió de mediació al departament de Treball entre treballadors i l'empresa a qui l'aerolínia subcontracta el servei hagi acabat sense acord. Segons han explicat fonts de la USOC -sindicat convocant de l'aturada- a l'ACN, s'han produït "avenços" però "no suficients per desconvocar la vaga". L'aturada de sis dies afectaria als 36 vols programats els tres dissabtes i diumenges entre Barcelona i Hèlsinki. Les parts continuaran negociant el proper dimarts (14 d'agost) amb la mediació del departament de Treball.

Els representants sindicals demanen ser reconeguts amb la categoria professional de tripulants de cabina en comptes de la categoria d'auxiliars administratius així com una millora de les condicions salarials. Els treballadors que estan al servei de Finnair a Barcelona tenen un contracte laboral a través de l'empresa de treball temporal Atlas del grup Adecco que els aplica un conveni propi que no reconeix les particularitats del sector aeri, segons denuncien els treballadors.Les mateixes fonts sindicals han explicat que "s'està lluny" d'un acord definitiu però han confiat que de cara a la setmana que ve es pugui assolir alguns "acord parcials" i "concrets". En un comunicat, la representació sindical ha lamentat que Atlas, la contracta de la tripulació, no es mogui de la posició inicial en matèria salarial però ha explicat que s'ha obert "a un canvi normatiu del seu conveni per a les categories aèries".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.