directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 09:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Diumenge, 12 d'agost de 2018 15:15 h

Bargalló compara el caràcter "plural, transversal i obert" de la UGT amb el tarannà de Catalunya

El record a l'exconsellera i històrica sindicalista, Dolors Bassa, present en la inauguració de l'exposició dels 130 anys del sindicat

ACN Barcelona.-El conseller d'Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha comparat el caràcter "plural, tranversal i obert" de la UGT amb el de Catalunya. Un tarannà que s'exemplifica amb la presència al Govern de l'actual conseller Treball i Benestar Social, Chakir El Homrani, afiliat al sindicat. Ho ha dit en la inauguració de l'exposició '130 anys de lluites i conquestes', un dels actes amb el que s'ha donat aquest diumenge el tret de sortida als actes commeratius de l'aniversari de la UGT. El record de la predecessora de Chakir El Homrani, l'exconsellera Dolors Bassa, actualment a la presó Puig de les Basses de Figueres, ha estat molt present en l'acte. "Avui està injustificadament privada de llibertat una dona sindicalista i feminista", ha apuntat Bargalló. Per la seva banda, amb un sentit "nosaltres també trobem a faltar la Dolors", el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha recordat Bassa, històrica dirigent del sindicat a les comarques de Girona.

A tall d'anècdota, Ros ha explicat que fa uns dies, Bassa "va muntar un pollo" al centre penitenciari on està ingressada -junt amb l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell-, quan es va assabentar que els homes disposaven de tres hores de piscina, i les dones, només d'una. "Va fer que totes les internes fessin una reclamació i ara, a la presó hi ha tres hores de piscina per a les dones, i tres hores als homes", ha comentat arrencant els aplaudiments del públic assistent.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.