directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dilluns, 13 d'agost de 2018 18:57 h

La plataforma Fruita amb Justícia Social critica que la Paeria no obrís la passada nit el pavelló 3 després d'haver plogut

L'entitat insisteix en reclamar l'obertura de les instal·lacions durant la campanya de la fruita per tal que els més de 200 temporers que dormen al carrer a Lleida hi puguin pernoctar

ACN Lleida.-La plataforma Fruita amb Justícia Social ha criticat que tot i la pluja caiguda diumenge al vespre a la ciutat de Lleida la Paeria no obrís el pavelló 3 de Fira de Lleida durant la passada nit per tal que hi poguessin pernoctar persones temporeres que dormen al carrer a la capital del Segrià. L'entitat considera la decisió de la Paeria un "incompliment", després que la setmana passada l'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, es comprometés a obrir de nit el pavelló 3 davant inclemències meteorològiques, tal com va succeir els dies 13 i 14 de juliol, segons asseguren des de l'Ajuntament de Lleida, mentre des de la plataforma afirmen que només es va obrir el 13, després de la intensa pedregada d'aquell dia. Des de Fruita amb Justícia Social, insisteixen que la Paeria no només hauria d'obrir el pavelló perquè els temporers hi puguin passar la nit en dies de pluja sinó durant tota la campanya de la fruita.

Des de Fruita amb Justícia Social han lamentat que la Paeria no obrís aquest diumenge durant la nit el pavelló 3 de Fira de Lleida, després de la pluja que va caure al vespre. La plataforma veu "manca de voluntat política" de l'equip de govern de la Paeria que no s'obri el pavelló 3 a les nits durant tota la campanya de la fruita per tal que hi puguin pernoctar temporers que estan dormint al carrer i, més encara, quan plou ja que "se'ls mullen les seves pertinences", ha assenyalat la portaveu de la plataforma, Nogay Ndiaye. Des de l'entitat consideren que la Paeria no vol assumir el cost que suposaria haver de contractar un vigilant de seguretat durant les nits.Així mateix, des de Fruita amb Justícia Social defensen que l'oficina d'atenció a les persones temporeres, enguany ubicada per primera vegada al pavelló 3 de Fira de Lleida, hauria d'estar oberta des de finals de maig, un cop finalitzada la celebració de l'Aplec del Caragol, i fins poc abans de la Fira de Sant Miquel, que se celebra a finals de setembre, segons reclamen des de la plataforma. En aquest sentit, critiquen que obri només de l'11 de juny al 22 d'agost, tenint en compte que "la campanya de la fruita és més llarga i ja comença amb l'aclarida i acaba al setembre", ha manifestat Ndiaye. Durant el dia, el pavelló 3 acull l'oficina única d'atenció als temporers, on s'ofereix als usuaris serveis com ara els de dutxa, consigna i bugaderia, a més de facilitar-los aliments. Pel que fa a l'allotjament, es deriva els temporers a l'alberg Jericó, en el qual es poden allotjar fins a quatre nits. L'oficina funciona amb la tasca de professionals dels serveis socials municipals però sobretot de les desenes de voluntaris de les entitats que com cada estiu col·laboren amb el projecte d'atenció a les persones temporeres a la capital del Segrià.L'Ajuntament de Lleida té quantificades unes 200 persones que dormen al carrer a la ciutat per diferents motius, algunes perquè ja han superat aquests quatre dies de què poden gaudir de l'alberg Jericó, perquè rebutgen allotjar-s'hi o perquè tot i tenir feina no poden pagar-se una habitació, entre altres motius. Des de la plataforma Fruita amb Justícia Social eleven fins a 230 les persones que pernocten al carrer. La setmana passada l'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, es va comprometre a obrir de nit el pavelló 3 quan es donin inclemències meteorològiques com en el cas de pluja intensa, de la mateixa manera que ja s'havia fet el 13 i 14 de juliol, segons va remarcar Mínguez.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.