directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Empordà doble fletxa Dimarts, 14 d'agost de 2018 17:23 h

Els Mossos intervenen tres gossos perillosos que estaven desatesos a Bellcaire d'Empordà i en denuncien els amos

Una veïna va viralitzar el cas a Twitter criticant que els animals s'estaven hores a ple sol sense aigua

ACN Bellcaire d'Empordà.-Els Mossos d'Esquadra han intervingut tres gossos potencialment perillosos a Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà), a qui els seus propietaris tenien del tot desatesos. Els animals s'estaven hores a ple sol durant l'onada de calor, sense aigua i envoltats d'excrements. Una veïna del municipi va denunciar el cas a través de Twitter, fent una piulada cada dia, on criticava la situació que vivien els animals. Ara, els Mossos d'Esquadra, després d'inspeccionar l'habitatge, han traslladat els tres gossos a la protectora. En paral·lel, també han denunciat els seus propietaris per infraccions de la Llei de tinença de gossos potencialment perillosos i per incomplir la Llei de protecció dels animals.

El cas es va donar a conèixer arran de les piulades que una veïna va fer a Twitter, denunciant l'estat en què es trobaven els gossos. D'ençà de divendres i fins ahir, quan els Mossos van endur-se els animals, en va fer una cada dia. La dona, que també és regidora d'ERC a l'Escala (Alt Empordà), criticava que els animals s'estaven hores a ple sol, suportant altes temperatures, i no tenien aigua. Va penjar una foto on es veien els gossos envoltats d'excrements i també va dir que, inicialment, n'hi havia quatre. Però que un s'havia mort.Desatesos i sense mesures de seguretatArran d'això, els Mossos d'Esquadra han dut a terme una inspecció al domicili. I allà, han certificat que els tres gossos de raça potencialment perillosa es trobaven desatesos. I que el lloc on s'estaven –un pati posterior- no complia amb les mesures de seguretat adequades per tenir-hi animals d'aquesta raça.Per això, els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i els de la comissaria de la Bisbal d'Empordà han intervingut els gossos i els han traslladat fins a la protectora. En paral·lel, els Mossos també n'han denunciat els seus propietaris per infringir tant la Llei de tinença de gossos potencialment perillosos com la Llei de protecció dels animals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.