directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 00:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimecres, 15 d'agost de 2018 12:43 h

Un estudi considera "molt satisfactòria" l'atenció als pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica a l'Arnau

En l'anàlisi, hi van participar 219 pacients atesos al Servei d'Urgències, el 84% dels quals són homes

ACN Lleida.-Un estudi efectuat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, publicat recentment a la revista Medicine, demostra que la gestió dels pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) al Servei d'Urgències és "molt satisfactòria" segons les guies clíniques. L'estudi l'ha dut a terme el Grup de Recerca Transversal de la Urgència, liderat per Maria José Abadías, en col·laboració amb el Grup de Recerca Traslacional en Medicina Respiratòria de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), dirigit per Ferran Barbé. En l'anàlisi, hi van participar 219 pacients diagnosticats d'MPOC i atesos al Servei d'Urgències. D'aquests, el 84% són homes i el 74% va necessitar ingrés hospitalari. La malaltia pulmonar obstructiva crònica representa la quarta causa de mort al món i és un dels motius més freqüents d'atenció mèdica.

L'objectiu de l'estudi era descriure les característiques clíniques dels pacients amb MPOC atesos i avaluar la gestió que se'n feia a l'hospital lleidatà. El 84% dels participants són homes i un 74% va necessitar ingrés hospitalari. Segons les guies clíniques, la qualitat en l'atenció va ser "molt satisfactòria" i no es va donar cap ingrés hospitalari injustificat. No obstant això, queden punts de millora que es posaran en pràctica properament, segons han indicat des de l'Arnau de Vilanova.Un dels principals reptes és obtenir el cultiu d'esput de tots els pacients, així com també reduir el temps d'espera entre l'alta hospitalària i el seguiment del metge de família. En aquests aspectes és clau la coordinació i el treball en equip entre tots els nivells assistencials implicats.L'MPOC és la quarta causa de mort al món. A Catalunya és un dels motius més freqüents d'atenció mèdica, especialment a urgències, per les aguditzacions que es pateixen durant la seva evolució. Es calcula que el 9,2% de la població més gran de 40 anys pateix la malaltia, i cal destacar que, a diferència d'altres processos crònics, en aquesta malaltia no hi ha hagut un descens de la mortalitat. La causa més important de l'MPOC és el consum de tabac. Més del 90% de les persones diagnosticades fuma o ha fumat durant molts anys.La malaltia pulmonar obstructiva crònica es produeix perquè s'inflamen els bronquis i es destrueixen els envans dels alvèols. Els alvèols són unes petites bosses en contacte directe amb els vasos sanguinis, on arriba l'aire que entra pels pulmons. El resultat és una dificultat progressiva per respirar adequadament, cosa que es tradueix en ofec en fer les activitats de la vida diària.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.