directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 00:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 15 d'agost de 2018 12:59 h

Gràcia es desperta de Festa Major

Els carrers de la vila es comencen a omplir de ciutadans amb ganes de gaudir de les activitats programades

ACN Barcelona.-La vila de Gràcia, de Barcelona, s'ha despertat aquest dimecres de plena festa major. Els més matiners, que han fet aixecar del llit la gent del barri al so de la gralla i el tabal, han pogut recuperar forces amb un bon esmorzar popular: una botifarrada a la plaça de la Vila. Mica en mica, els carrers, que sens dubte desperten gran interès entre els mateixos veïns, barcelonins i turistes, s'han començat a omplir de curiosos i fotògrafs aficionats que volen els grans treballs del barri. Ells racons que acullen les primeres activitats, també, han rebut els primers visitants. És el cas de la plaça Joanic, la dels animals, on un mag i una companyia de teatre han volgut entretenir per una estona grans i petits.

La companyia PeixosPeixeres i el seu espectacle de microteatre 'Èthika', que va guanyar el primer premi del certamen de textos de La Violeta de Gràcia el 2017, ha estat una de les primeres activitats de la festa major del barri. En una plaça Joanic convertida en la festa dels animals, l'espai s'ha anat omplint tímidament per seguir una obra per al públic més jove sobre l'ètica. Al voltant, les parades de les associacions animalistes començaven també la jornada per donar-se a conèixer, fer tallers, oferir xerrades amb els drets dels animals de teló de fons. Tot i que el gruix d'iniciatives i activitats està previst per la tarda, Gràcia s'ha llevat de plena festa major i a mig matí, començava a costar passejar pels carrers guarnits, el principal atractiu per a turistes, famílies veïnes i barcelonins. I és que molta gent vol aprofitar les primeres hores del dia, sense tanta calor, per comprovar les filigranes que han fet els autors dels decorats. Al carrer Joan Blanques, on es recrea el món de les abelles, era un d'aquests espais que les càmeres de fotografiar dels mòbils treien fum perquè els visitants s'enduguessin un petit record d'allò que han vist. La Clara, una nena del barri, ha explicat que precisament veure les decoracions amb la família és el que més li apassiona de les festes de Gràcia, igual que la fira. De moment, ha explicat que el carrer que més li ha agradat és el carrer Verdi .Amb la seva mare, la Bàrbara, han previst anar a espectacles infantils al cap de setmana. La Bàrbara ha reconegut que s'han llevat d'hora pensant que no hi hauria gent però ''tothom deu pensar el mateix''. En Pau, que passejava també amb el seu fill Quim, veu com una ''tradició'' poder passejar pels carrers guarnits i comprovar la tasca dels veïns que han treballat ''plegats''.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.